ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:00
 

Διπλωματικός πυρετός για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Πέμπτη με σκοπό να υπάρξει ανακοινωθέν για μέτρα κατά Τουρκίας στο ΣΕΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με σκοπό να εκδοθεί ανακοινωθέν περί μέτρων κατά της Τουρκίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, συνεχίζεται η συζήτηση των αντιπροσώπων των Κρατών Μελών και την Πέμπτη στο Coreper. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή που ενημέρωσε το ΚΥΠΕ, κατά τη συνεδρίαση των αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη δεν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να υπάρξει κατάληξη, καθώς οι διπλωμάτες δεν είχαν να συζητήσουν επί κάποιου προσχεδίου κειμένου. Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ίδια πηγή, δεν ετέθη θέμα ομοφωνίας, ή γενικώς συμφωνίας την Τετάρτη, αλλά εκ της διαδικασίας προγραμματίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση την Πέμπτη. Η ίδια πηγή εξήγησε ότι την Πέμπτη οι διπλωμάτες των Κ-Μ θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε ανακοίνωση, η οποία θα υιοθετηθεί από τους Υπουργούς Εξωτερικών τη Δευτέρα (ΣΕΥ).

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα του ΣEY, «το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει με μια συζήτηση για τις τρέχουσες υποθέσεις, επιτρέποντας στους υπουργούς να εξετάσουν πιεστικά θέματα στο διεθνές επίπεδο και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κατάσταση στο Σουδάν, την Αιθιοπία και τη Βενεζουέλα, ενώ οι Υπουργοί μπορούν επίσης να ασχοληθούν με τις τρέχουσες παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει γραπτή ανακοίνωση. Η Ύπατη Εκπρόσωπος θα ενημερώσει τους υπουργούς για τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας στις 8 Ιουλίου και για την υπουργική σύνοδο της ΕΕ-G5.

Ακολούθως οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για το Ιράν, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, την JCPOA. Η συζήτηση ακολουθεί τη συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής στις 28 Ιουνίου και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Τεχεράνης σχετικά με την JCPOA.

Το Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης και θα εγκρίνει συμπεράσματα για το Ιράκ και θα προβεί σε απολογισμό της κατάστασης μετά τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών πριν από ένα χρόνο, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων.

Το Συμβούλιο θα συζητήσει ακολούθως την κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την υποστήριξή της προς τη χώρα λόγω της αυξανόμενης βίας. Η Ύπατη Εκπρόσωπος αναμένεται να μεταβεί στο Μπανγκούι πριν το Συμβούλιο και θα ενημερώσει για την επίσκεψή της.

Τέλος οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για τη μετανάστευση, εστιάζοντας στις εξωτερικές πτυχές και κατά τη διάρκεια του γεύματοςθα ανταλλάξουν απόψεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Νικόλαο Ποπέσκου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X