ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαβεβαίωση Προέδρου για αναχαίτιση έκνομων ενεργειών Τουρκίας

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου για τις συνεχείς επαφές του με τον διεθνή παράγοντα, τόσο τα ΗΕ όσο και την ΕΕ, αλλά και ηγέτες τρίτων χωρών, προκειμένου να προστατευθεί η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και όχι μόνο, στη βάση των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας, συναντώντας την απόλυτη στήριξη τους στις θέσεις μας οι οποίες βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, καθώς και την πλήρη αντίληψη περί του παράνομου και κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ενεργειών της Τουρκίας.

Επιπρόσθετα η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας επεκτάθηκε και στα όσα μέτρα έλαβε η Κυβέρνηση ή προγραμματίζεται να λάβει προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές απειλές, με στόχο να αποτραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί και οι όποιες ανεπιθύμητες και έκνομες ενέργειες για την πόλη της Αμμοχώστου. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος παρίστατο στη συνάντηση, διαβεβαίωσε ότι μελετώνται όλα τα μέτρα που υπαγορεύονται στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, εξάλλου, την πρόθεση του να συγκαλέσει εντός των επόμενων ημερών το Εθνικό Συμβούλιο, προς συζήτηση των οποιωνδήποτε άλλων μέτρων.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να προστατευτεί το καθεστώς της πόλης των Βαρωσίων, όπως προβλέπεται από τα ψηφίσματα 550 και 789 και χαιρέτισε τη θετική ανταπόκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο με υπευθυνότητα αντιμετωπίζει τις κρίσιμες ώρες που περνούμε.

 Τέλος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει το άπαν των δυνάμεων του για  την αναχαίτιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας για δημιουργία νέων τετελεσμένων, με στόχο την επάνοδο σε ένα δημιουργικό διάλογο για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση