ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επαφές Χριστοδουλίδη με Αυστριακό Υπουργό ενόψει ΣΓΥ

Οι δύο αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις επί θεμάτων που αφορούν την προετοιμασία του προσεχούς Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων

ΚΥΠΕ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση και διαβουλεύσεις με την Υπουργό Ευρωπαϊκών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Αυστρίας, Karoline Edtstadler, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, θα έχει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι στο πλαίσιο των επαφών που θα έχουν στο Υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις επί θεμάτων που αφορούν την προετοιμασία του προσεχούς Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου, με επικέντρωση στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Σλοβενική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στον αδιάλειπτο συντονισμό των κρατών μελών, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση της πανδημίας, στις σχέσεις ΕΕ με τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, καθώς και σε επίκαιρα ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η μετανάστευση, η διεύρυνση και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Προστίθεται ότι, με την ευκαιρία, ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει την Υπουργό Ευρωπαϊκών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Αυστρίας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με το πέρας των επαφών, αναφέρεται, ο κ. Χριστοδουλίδης θα υπογράψει, στην παρουσία της κ. Edtstadler, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας τη Διακήρυξη του Alpbach για το Μέλλον της Ευρώπης, την οποία έχουν ήδη υπογράψει η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Ισπανία.

Αμέσως μετά οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση