ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαδικτυακός διάλογος ΚΣ ΟΑΣΕ με καναδικά μέλη της κοινωνίας των πολιτών

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία

ΚΥΠΕ

Διαδικτυακό διάλογο διοργάνωσε χθες ο Βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη, Ειδικός Αντιπρόσωπος για τη Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), όπου εκπρόσωποι της καναδικής κοινωνίας των πολιτών εξέφρασαν τις απόψεις τους για ζητήματα που θα απασχολήσουν την 30η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ, στις αρχές του προσεχούς Ιουλίου.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και στην ανάγκη τερματισμού της σύγκρουσης και επιστροφής στον διάλογο και στην διπλωματία, στην ανάγκη πυρηνικού αφοπλισμού και ελέγχου των πυρηνικών όπλων, στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν και στην κλιματική αλλαγή.  

Ο κ. Χατζηγιάννη σημείωσε ότι η ΚΣ ΟΑΣΕ  αποτελεί ένα προνομιακό φόρουμ για τη διενέργεια διαλόγου και την ανταλλαγή εμπειριών και, ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να ακούγονται οι απόψεις της κοινωνίας των πολιτών.

Διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στο διάλογο ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κάποιες απόψεις τους να αποτελέσουν τροπολογίες στα Προσχέδια Ψηφισμάτων των Επιτροπών της Συνέλευσης, ώστε να ενσωματωθούν στην Τελική Διακήρυξη της Ετήσιας Συνόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση