ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:27
 

Διαφορετικές προσεγγίσεις στην Άγκυρα για δηλώσεις Ακιντζί

«Δεν υπάρχει νόημα για να επιμένουν οι πλευρές σε συνταγές που δοκιμάστηκαν» επιμένει η τουρκική πλευρά.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η τουρκική πλευρά τηρεί «αποστάσεις ασφαλείας» από τις νέες δηλώσεις του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με την πορεία των εξελίξεων στο Κυπριακό. Η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για το αδιέξοδο στο Κυπριακό τον Νίκο Αναστασιάδη και την ε/κ πλευρά και θεωρεί ότι πλέον ήρθε η στιγμή για να συζητηθούν όλα τα σενάρια, ακόμη και αυτά που θωρούντουσαν μέχρι σήμερα «ταμπού» στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της Κ τόσο στους κύκλους του τουρκικού Προεδρικού όσο και στους διπλωματικούς κύκλους της Άγκυρας, η τουρκικά πλευρά, παρά το γεγονός ότι σέβεται τον θεσμό του «Προέδρου της ΤΔΒΚ», διατηρεί τις δικές της απόψεις για το Κυπριακό, οι οποίες είναι απελευθερωμένες από ιδεολογικές αγκιστρώσεις που παρατηρούνται στην Λευκωσία.

Ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε πρόσφατα τους τ/κ να μην προσεγγίζουν το Κυπριακό από διαφορετικές, συγκρουόμενες ιδεολογικές οπτικές γωνίες, καθώς αυτό το ζήτημα παραμένει ως μια μέγιστη σημασίας, εθνική υπόθεση του τουρκικού έθνους. Στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης, η Άγκυρα θεωρεί ότι στην νέα περίοδο, με βάση ένα χρονοδιάγραμμα με στενά χρονικά περιθώρια, όλες οι πλευρές στο Κυπριακό θα πρέπει να δείξουν θάρρος για να σημειωθεί πρόοδος.
«Δεν υπάρχει νόημα για να επιμένουν οι πλευρές σε συνταγές που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Νέες εναλλακτικές προτάσεις, out of the box δεν σημαίνουν status quo», καταλήγουν οι πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά στην νέα περίοδο επιμένει στην εξασφάλιση και διαιώνιση της πολιτικής ισότητας των τ/κ, του συστήματος των εγγυήσεων, το οποίο θα μπορούσε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας εποχής και στην ελληνοτουρκική ισορροπία σε όλα τα πεδία.

Πιάνει δουλειά το τουρκικό γεωτρύπανο

Εν τω μεταξύ μια άλλη εξέλιξη που ξεχωρίζει στην τουρκική πλευρά είναι η επιτάχυνση των εξελίξεων και διεργασιών στο πεδίο των ξεχωριστών τουρκικών γεωτρήσεων.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι αποδίδουν σημασία στην άφιξη της δεύτερης πλατφόρμας που αγοράστηκε από την Τουρκία και η οποία παρέχει στην τουρκική πλευρά την δυνατότητα να διεξάγει με πιο αποτελεσματικό και διεξοδικό τρόπο έρευνες, εργασίες και γεωτρήσεις σε βαθιά νερά της Μεσογείου.

Η τουρκική πλευρά αναμένει την επιτάχυνση των εργασιών της στις αρχές της Άνοιξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X