ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διάλογο με τα μέλη της για τις Προεδρικές εγκαινιάζει η ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ είναι ανοικτή να συζητήσει με όποιο κόμμα ζητήσει να έχει επαφή, πλην του ΕΛΑΜ

ΚΥΠΕ

Σειρά επαφών εγκαινιάζει η ηγεσία της ΕΔΕΚ με μέλη του κόμματος με μοναδικό θέμα τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε από τη Βουλή πως θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις επαρχίες και ο κύκλος θα κλείσει με Παγκύπρια συγκέντρωση στις 13 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο στα Πάνω Λεύκαρα.

Όπως είπε, σκοπός των συναντήσεων είναι να ακούσει η ηγεσία των μελών, να δώσει εξηγήσεις και να προβεί στις απαραίτητες διευκρινήσεις ώστε στην συγκέντρωση της 13ης Μαρτίου να δοθούν οι γενικές κατευθύνσεις στην ηγεσία του κόμματος ώστε να προβεί στις ανάλογες ενέργειες που θα καθορίσουν και την τελική θέση της ΕΔΕΚ στις Προεδρικές Εκλογές.

Ερωτηθείς αν θα έχει η ΕΔΕΚ επαφές με όλα τα κόμματα, ο κ. Σιζόπουλος διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξουν επαφές με το ΕΛΑΜ, ενώ απ εκεί και πέρα το κόμμα του είναι ανοικτό να συζητήσει με όποιο κόμμα ζητήσει να έχει επαφή για να ανταλλαγή απόψεων.

Αυτό που είναι στις προτεραιότητες της ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, είναι η οποιαδήποτε συνεργασία θα επιτευχθεί να γίνει στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, και κυρίως ο διάλογος να είναι ισότιμος και η ΕΔΕΚ να είναι από την αρχή εμπλεκόμενη σε αυτό το διάλογο, να καθοριστούν οι συγκλίσεις και αποκλίσεις σε συγκεκριμένα θέματα κυβερνητικής πολιτικής και στη συνέχεια ορθολογικά τα συλλογικά όργανα του κόμματα με δημοκρατικότητα και πλήρη διαφάνεια, να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα η ΕΔΕΚ να προσυπογράψει προειλημμένες αποφάσεις, είτε για υποψηφίους είτε για κυβερνητικό πρόγραμμα και απλά να προσέλθει για να τα επικυρώσει», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  |  Προεδρικές  |  ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ  |  ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση