ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διασφάλιση προστασίας παιδιών και φροντίδα ψυχικής υγείας για όλους ζητά η ΠτΒ

Όπως σημείωσε, η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευημερίας μας, ωστόσο συχνά δεν λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει

ΚΥΠΕ

Τη διασφάλιση της προστασίας των παιδιών για ένα καλύτερο μέλλον και την ανάδειξη της σημασίας της ψυχικής υγείας χωρίς προκαταλήψεις υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, στις προ ημερησίας διάταξης αναφορές της στην Ολομέλεια του σώματος την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε, την 1η Ιουνίου εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και κατ’ επέκταση η προοπτική των παιδιών να βελτιώσουν τον κόσμο, «εφόσον φυσικά ως ενήλικες προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους και στηρίζουμε τη συμμετοχή τους στον διάλογο και στις δράσεις των ενεργών πολιτών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον τους».

«Λαμβάνοντας υπόψη τις συρράξεις σε ολόκληρο τον κόσμο και τις συνθήκες φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού στις οποίες ζουν εκατομμύρια παιδιά, ας σπεύσουμε να υπερασπιστούμε το παιδί, ώστε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο», σημείωσε.

Επιπλέον, η κ. Δημητρίου έκανε αναφορά και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, η οποία φέτος αφορούσε το διάστημα μεταξύ 13 και 19 Μαΐου, με θέμα «Καλύτερα Μαζί: Συν-δημιουργώντας το Μέλλον της Ψυχικής Υγείας».

Όπως σημείωσε, η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευημερίας μας, ωστόσο συχνά δεν λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει, προσθέτοντας πως είναι απαραίτητο να σπάσουμε το στίγμα που περιβάλλει τα θέματα ψυχικής υγείας και να ενθαρρύνουμε τις ανοιχτές συζητήσεις, στηρίζοντας την οικοδόμηση ενός περιβάλλοντος όπου όλοι αισθάνονται ασφαλείς και πολύτιμοι.

Συμπλήρωσε ότι αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων εργασίας που δίνουν προτεραιότητα στην ψυχική υγεία, σχολείων που διδάσκουν συναισθηματική νοημοσύνη και κοινοτήτων που προσφέρουν κατανόηση.

«Ας δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ψυχική υγεία και να καλλιεργούμε μια κουλτούρα ενσυναίσθησης και ανθεκτικότητας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση