ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Γ. Λογίστρια δείχνει το δρόμο για την αφυπηρέτηση Κληρίδη

Επίσημη τοποθέτηση μετά τις 8 Ιουλίου δεν υπάρχει κενό στη Νομική Υπηρεσία

Newsroom K

Διέξοδο στο όλο θέμα που έχει προκληθεί με την αφυπηρετική άδεια του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη δίνει η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας Ρέα Γεωργίου. Με ανακοίνωσή της η κ. Γεωργίου ανακοινώνει πως ο κ. Κληρίδης μπορεί να λάβει την προαφυπηρετική του μετά τις 8 Ιουλίου ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώνει το 68ο έτος της ηλικίας του. Η κ. Γεωργίου θεωρεί πως μετά τον διορισμό του νέου Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα δεν θα υπάρχει κενό στη Νομική Υπηρεσία.

Η ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας σχετικά με την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας
Σε συνέχεια δημοσιευμάτων στις σημερινές εφημερίδες σχετικά με την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αφυπηρετεί την 1/8/2020. Από τις 8/7/2020, ημερομηνία συμπλήρωσης του 68ου έτους της ηλικίας του, μέχρι τις 31/7/2020 θα μπορεί να λάβει την προαφυπηρετική του άδεια, εφόσον, εν τω μεταξύ, διοριστούν ο νέος Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Δηλαδή ο κ. Γιώργος Σαββίδης θα ασκεί σύμφωνα με το Σύνταγμα τα καθήκοντα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από την ημέρα επίσημου διορισμού του και ο κ. Κώστας Κληρίδης θα βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια μέχρι 31/7/2020.

Σημειώνεται ότι το ίδιο ήδη ισχύει για το νέο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Στέλιο Ναθαναήλ, ενώ ο κ. Μύρων Νικολάτος βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια. Το ίδιο επίσης θα ισχύει από την 1/7/2020 για τον Αρχηγό Αστυνομίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X