ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:48
 

«Δίκαιη μοιρασιά» στην Κύπρο επιθυμεί η Άγκυρα

Οι εργασίες του Μπαρμπαρός και του Φατίχ στηρίζονται σε νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, υπογραμμίζει το υπ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτές οι δηλώσεις των περιφερειακών και εξωτερικών (μη περιφερειακών) παραγόντων σε σχέση με τη δραστηριότητα γεώτρησης που πραγματοποιεί η Τουρκία στη δική της υφαλοκρηπίδα», επισημάνει το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, σε νέο ανακοινωθέν του που αφορά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο οι εργασίες του Μπαρμπαρός και του Φατίχ (σ.σ. Πορθητής) στηρίζονται σε νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

«Η Τουρκία γνωρίζει ότι οι φυσικοί πόροι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας και πρέπει να γίνει γνωστό ότι η ενεργειακή διπλωματία μας δεν διεξάγεται μόνο με βάση την ανησυχία για τα εμπορικά συμφέροντα ή την ασφάλεια του εφοδιασμού», υπογραμμίζει η Άγκυρα.

Στη συνέχεια τονίζονται τα εξής: «Η χώρα μας προσεγγίζει ρόλο της στα ενεργειακά ως ένα μέσο για τη διασφάλιση της ειρήνης και τη συμβολή στην ευημερία, παρά την αξιοποίηση της ενέργειας ως πηγή συγκρούσεων. Αυτή η πολύπλευρη και θετική ενεργειακή πολιτική, η οποία αποδίδει σημασία τόσο στην ασφάλεια εφοδιασμού της Τουρκίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να θεωρείται ευκαιρία για όλα τα μέρη».

Τέλος, το τουρκικό ανακοινωθέν επισημάνει: «Υπογραμμίζουμε ότι η Τουρκία και η ΤΔΒΚ δεν μπορούν να αποκλειστούν από την ενεργειακή εξίσωση της περιοχής. Αντί να εντατικοποιούμε τις περιφερειακές συγκρούσεις με τη λήψη μέτρων για την αύξηση της αβεβαιότητας και την κλιμάκωση της έντασης, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε και να συμβάλουμε σε μια σταθερή περιοχή, επωφελούμενοι από την πολιτική win-win της χώρας μας, και εξασφαλίζοντας μια δίκαιη μοιρασιά στο νησί».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X