ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δικηγόροι στελεχών ΕΔΕΚ: Αδιανόητο ένα κόμμα να περιφρονεί αποφάσεις δικαστηρίων

«Είναι με έκπληξη που έχουμε διαβάσει δήλωση του Μαρίνου Σιζόπουλου»

ΚΥΠΕ

Είναι «αδιανόητο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να περιφρονεί αποφάσεις δικαστηρίων και να επιχειρεί να διεξάγει εκλογές που έχουν ανασταλεί με απόφαση Δικαστηρίου και στη βάση παραποιημένου εκλογικού μητρώου» αναφέρει το Δικηγορικό Γραφείο «Α&Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός και Συνεργάτες ΔΕΠΕ» σε σχέση με την δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, να πραγματοποιηθεί κανονικά η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας του κόμματος, παρά το απαγορευτικό διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Το Δικηγορικό Γραφείο «Α&Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός και Συνεργάτες ΔΕΠΕ» που εκπροσωπεί τα στελέχη της ΕΔΕΚ, Ανδρειανή Οδυσσέως, Νίκο Νικολάου και Ηλιάνα Κανάρα, οι οποίοι και ζήτησαν την έκδοση του σχετικού διατάγματος, απέστειλε επιστολή στην ΕΔΕΚ αναφορικά με τη γραπτή δήλωση του Προέδρου της για διεξαγωγή τελικά της συνδιάσκεψης.

«Είναι με έκπληξη που έχουμε διαβάσει δήλωση του Προέδρου της ΚΣ ΕΔΕΚ με την οποία αναφέρεται ότι η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί κανονικά και έχουμε μάλιστα ενημερωθεί ότι αποστέλλονται προς τούτο και μηνύματα προς μέλη του κινήματος» αναφέρει η επιστολή προς την ΕΔΕΚ.

Προσθέτει ότι «σας έχει επιδοθεί σήμερα διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με το οποίο έχει ανασταλεί η σύγκληση της εκλογικής Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας μέχρι την τελική εκδίκαση της αγωγής ή νεότερης διαταγής του Δικαστηρίου».

«Η αγωγή καταχωρήθηκε, και το προσωρινό διάταγμα εκδόθηκε, από υποψήφιους στην εκλογική διαδικασία, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές με παραποιημένο εκλογικό μητρώο, θέση που αποδέχθηκε το Δικαστήριο εκδίδοντας το προσωρινό διάταγμα» συνεχίζει η επιστολή.

Αναφέρει, ακόμη, ότι «η λειτουργία των πολιτικών κομμάτων πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές, τις δικαστικές αποφάσεις, και οι εκλογές να διεξάγονται με τρόπο που να διασφαλίζει το αδιάλειπτο της διαδικασίας».

«Οι πελάτες μας δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διαδικασία εκλογών που θα διεξαχθεί παράνομα κατ’ αντίθεση με απόφαση Δικαστηρίου και με παραποιημένο μητρώο, κατά τρόπο που να αποσκοπεί εν τέλει σε εκλογική νοθεία. Κατά συνέπεια δηλώνουν πως θα συμμετάσχουν σε εκλογές μόνο εφόσον αυτές θα διεξάγονται νόμιμα και πως δεν θα συμμετάσχουν στις παράνομες εκλογές της Κυριακής» αναφέρουν οι δικηγόροι των τριών στελεχών της ΕΔΕΚ.

Προσθέτουν ότι «οι πελάτες μας εξάλλου σας ενημερώνουν πως σε περίπτωση διεξαγωγής των παράνομων αυτών εκλογών, θα αιτηθούν από το Δικαστήριο την άμεση ακύρωση των παράνομων εκλογών και ότι θα θεωρήσουν ως προσωπικά υπεύθυνους έκαστο πρόσωπο που λαμβάνει την παράνομη αυτή απόφαση».

«Η παρούσα επιστολή θα τύχει άμεσης δημοσιοποίησης και με αυτή καλείστε να απέχετε από τη διενέργεια περαιτέρω παράνομων πράξεων» καταλήγει το Δικηγορικό Γραφείο «Α&Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός και Συνεργάτες ΔΕΠΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση