ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΚΟ: Απάντηση στον ΥΠΟΙΚ για τα περί πρίγκιπα λαϊκισμού

O Υπουργός που οδήγησε την Κύπρο στη 2η χειρότερη απώλεια εισοδημάτων στην Ευρώπη, συκοφαντεί πανικόβλητος το ΔΗΚΟ με ανοίκειους χαρακτηρισμούς, αναφέρει ο κ. Χ. Παντελίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

O Υπουργός που οδήγησε την Κύπρο στη 2η χειρότερη απώλεια εισοδημάτων στην Ευρώπη, συκοφαντεί πανικόβλητος το Δημοκρατικό Κόμμα με ανοίκειους χαρακτηρισμούς, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Χρύσης Παντελίδης για τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην «Καθημερινή».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο Υπουργός που φοβόταν τον έλεγχο και τη διαφάνεια και άφησε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς χρηματοδότηση για ένα ολόκληρο χρόνο κρατώντας στο συρτάρι του το Νομοσχέδιο των Κρατικών Εγγυήσεων, ο Υπουργός που αφήνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς επιδότηση των ενοικίων και των λειτουργικών τους εξόδων, ο Υπουργός που οδήγησε την Κύπρο στη 2η χειρότερη απώλεια εισοδημάτων στην Ευρώπη, συκοφαντεί πανικόβλητος το Δημοκρατικό Κόμμα με ανοίκειους χαρακτηρισμούς.

Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο. Σεβόμαστε τους πολίτες και αφήνουμε στην κρίση τους τη διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη και αποτυχημένη διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Στις συκοφαντίες του ΔΗΣΥ, το Δημοκρατικό Κόμμα απαντά με προτάσεις όπως:

1. Η αναδρομική επιδότηση ενοικίου και πάγιων λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.
2. Η ριζική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος για σταδιακή αύξηση των χαμηλών και μέσων συντάξεων.
3. Η Θεσμοθέτηση Μεσολαβητή Τραπεζικών Υπηρεσιών, για γρήγορη αναζήτηση αμοιβαία ικανοποιητικής συμφωνίας για Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.
4. Ο ορισμός Συνηγόρου του Δανειολήπτη, για την προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών και την τήρηση της νομιμότητας.
5. Η μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
6. Η επέκταση ανεργιακού επιδόματος μέχρι 12 μήνες.

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ έρχεται ως απάντηση στη συνεντευξη του υπουργου οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη στην «Κ» όπου τον χαρακτήρισε πρίγκιπα του λαικισμού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ»: «Η αντιπολίτευση προσβάλλει και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συμμερίζεται τις δικές μας εκτιμήσεις και το Πανεπιστήμιο Κύπρου που διεξάγει όλες τις μελέτες, καθώς και όσους εργάστηκαν για το έργο του Ταμείου. Ειδικά όμως ο Νικόλας Παπαδόπουλος επαναλαμβάνει σωρεία ψεμάτων, λέει ότι είναι μη επιτυχής η διαχείριση της κρίσης τη στιγμή που η ύφεση περιορίστηκε στο 5,1% ενώ σε άλλες χώρες ήταν διψήφια, λέει ότι είναι τελευταία στα εμβόλια ενώ είμαστε στους πρώτους 3 – 4. Αναφέρει ότι δεν διαχειριστήκαμε υγειονομικά σωστά την κρίση, ενώ είμαστε η δεύτερη χώρα με τους λιγότερους θανάτους. Αναφέρει πως δεν στηρίξαμε επιχειρήσεις και εργαζομένους ενώ δώσαμε ένα από τα πιο δυνατά πακέτα στήριξης στην Ευρώπη. Είτε λέει τα παραπάνω ενσυνείδητα, είτε έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Όποια και να είναι η απάντηση, είναι λυπηρό για κόμματα και πολιτικούς που θέλουν να πρωταγωνιστούν στο πολιτικό σκηνικό. Ο Νικόλας έχει καταστεί ο πρίγκιπας του λαϊκισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση