ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΚΟ για άδεια μητρότητας: Καμία επαφή κυβέρνησης με την πραγματικότητα

«Απαράδεκτο η κυβέρνηση να διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με τη σειρά της γέννησης τους»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη θέση ότι οι εξαγγελίες για την άδεια μητρότητας αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, εξέφρασε η συντονίστρια του προεκλογικού προγράμματος του ΔΗΚΟ, Αναστασία Παπαδοπούλου. Συγκεκριμένα, σε σημερινή της δήλωση, η κα Παπαδοπούλου αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ θεωρεί «απαράδεκτο η κυβέρνηση να διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με τη σειρά της γέννησης τους».

Αυτούσια η δήλωση:

Οι εξαγγελίες για την άδεια μητρότητας αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται οι γονείς να αναθρέψουν τα παιδιά τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο η κυβέρνηση να διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με τη σειρά της γέννησης τους, καταπατώντας κάθε βασική αρχή κατά των διακρίσεων.

Οι εξαγγελίες προσβάλλουν ό,τι πιο ιερό, την μητρότητα, χωρίς να προάγουν την συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή που είναι η πεμπτουσία των προσπαθειών επίτευξης πραγματικής ισότητας των φύλων και ο μοναδικός πρακτικός τρόπος για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει οποιοσδήποτε ότι μια γυναίκα θα αποφασίσει να γεννήσει τρίτο παιδί, για να κερδίσει έναν επιπλέον μήνα άδειας μητρότητας χωρίς να της προσφέρονται οι υπόλοιπες υποδομές και μέτρα ως στήριξη για την φροντίδα του παιδιού μετά τους 6 μήνες.

Ήδη, πριν την πανδημία, η φροντίδα παιδιών και εξαρτώμενων επιβάρυνε δυσανάλογα τις γυναίκες, ενώ η έλλειψη πρακτικών λύσεων περιόριζε την επαγγελματική τους πορεία και συχνά εμπόδιζε ακόμα και την παραμονή τους στην αγορά εργασίας.

Η επέλαση της πανδημίας έχει εντείνει αυτά τα προβλήματα.

Είναι για αυτό το λόγο που ως Δημοκρατικό Κόμμα επαναφέρουμε τις προτάσεις μας για:

  • σημαντική αύξηση της άδειας μητρότητας, στις 22 εβδομάδες για όλες τις μητέρες χωρίς καμία διάκριση μεταξύ παιδιών
  • φορολογικά κίνητρα σε εργοδότες οι οποίοι προσφέρουν στις εργαζόμενες, με παιδιά κάτω των 10 ετών, ευέλικτο ωράριο και ευέλικτες μεθόδους εργασίας, όπως η εξ αποστάσεως εργασία, χωρίς μειώσεις στους μισθούς και για εργοδότες που δημιουργούν χώρους φύλαξης παιδιών στους χώρους εργασίας.
  • επιδότηση από την ΑνΑΔ σε εργοδότες για πρόσληψη γυναικών οι οποίες εγκατέλειψαν την εργασία τους για διάστημα πέραν των 5 ετών.
  • Επέκταση της λειτουργίας δημόσιων νηπιαγωγείων για να βοηθηθούν οι γονείς στις εορταστικές περιόδους και στη διάρκεια των θερινών διακοπών.

Στόχος μας είναι η πραγματική ισότητα και η έμπρακτη παροχή ίσων ευκαιριών και πρακτικών επιλογών χωρίς διακρίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση