ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΚΟ για τη συμφωνία Στρατηγικού Διαλόγου ΚΔ - ΗΠΑ: «Πολύ θετική εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη»

Η ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ - Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε το Δημοκρατικό Κόμμα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη για την ΚΔ.

Αυτούσια ανακοίνωση

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη συμφωνία θεσμοθέτησης Στρατηγικού Διαλόγου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που:

-αναβαθμίζει εμπράκτως το επίπεδο των σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ
-εδραιώνει την στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών
-ενισχύει και ισχυροποιεί τον σταθεροποιητικό ρόλο της ΚΔ ως αξιόπιστου και στενού εταίρου των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο
-διανοίγει προοπτικές για σημαντικά οφέλη μέσα από τη σύσφιξη οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών
-ενισχύει τη συνεργασία ΚΔ-ΗΠΑ σε σημαντικούς τομείς, όπως η ασφάλεια, η ενέργεια, η έρευνα και η τεχνολογία
-ενισχύει το εμπόριο με τις ΗΠΑ, με στόχο την προώθηση κυπριακών προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Η συμφωνία Στρατηγικού Διαλόγου που πέτυχε η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνδέεται αναμφίβολα και με την συνεργασία που είχε προηγηθεί για τον Ανθρωπιστικό Διάδρομο, μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη που συνέβαλε ως προς την αναγνώριση από μέρους των ΗΠΑ του σταθεροποιητικού και εποικοδομητικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζουμε και συμβάλλουμε σε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την αξιοπιστία και αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση