ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΚΟ για υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου: Απογοήτευση και ανησυχία για την απόφαση του ΣτΕ

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την απογοήτευση και την ανησυχία του, για την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΗΚΟ για τον τερματισμό της διαδικασίας επιτήρησης της υπόθεσης Τιτίνας Λοϊζίδου. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την απογοήτευση και την ανησυχία του, για την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να τερματίσει τη διαδικασία επίβλεψης της εφαρμογής της απόφασης του ΕΔΑΔ, σε σχέση με την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου εναντίον της Τουρκίας.

Η υπόθεση Λοϊζίδου έχει τεράστια σημασία για την Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο σε νομικό όσο και πολιτικό επίπεδο, καθώς αφορά το ιδιοκτησιακό ζήτημα όλων των προσφύγων ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής.

Η απόφαση του ΣτΕ, ελήφθη σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα κλιμακώνεται.

Είναι μια αρνητική εξέλιξη καθότι:

- Στέλνει λανθασμένα μηνύματα στη διεθνή κοινότητα για την υπαιτιότητα της Τουρκίας.

- Αποθρασύνει το ψευδοκράτος και την Τουρκία που ήδη εκμεταλλεύονται την εξέλιξη για ν’ αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, εις βάρος της νομιμότητας και εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

- Παρά το ότι η αποτυχία διατήρησης της διαδικασίας επιτήρησης δεν συνεπάγεται άρση των υποχρεώσεων της Τουρκίας, εντούτοις αφήνει την Τουρκία στο απυρόβλητο.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε η Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της ΚΔ κατά της Τουρκίας, να διατηρηθεί εν ζωή και να μην έχει την ίδια κατάληξη με την υπόθεση Λοϊζίδου, κάτι το οποίο η Τουρκία μεθοδεύει εντατικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση