ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΚΟ: Νέος αντιπρόεδρος ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος η εκλογική διαδικασία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, η εκλογική διαδικασία εκλογή της κενωθείσας θέσης Αντιπροέδρου, όπως ορίζεται από το καταστατικό του κόμματος.

Την θέση διεκδίκησαν οι:

1. Παναγιώτου Μάριος, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, δικηγόρος.

2. Χαραλαμπίδης Νεόφυτος , αντιδήμαρχος Λεμεσού, δικηγόρος.

Δικαίωμα ψήφου είχαν : 196 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ψήφισαν : 145 (74%)

Έλαβαν:

Εγκυρα 144

Άκυρα 1

Παναγιώτου Μάριος, 34 (23.61%)

Χαραλαμπίδης Νεόφυτος, 110 (76.39%)

Αντιπρόεδρος εκλέγηκε ο Χαραλαμπίδης Νεόφυτος.

Ποιος είναι ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης

Ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Λεμεσό το 1978. Είναι κάτοχος πτυχίου νομικής και μεταπτυχιακού τίτλου Masters στη Νομική. Το 2003 αναγορεύτηκε σε Barrister από το Gray’s Inn. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναγέννησης Ηνωμένου Βασιλείου.

Εντάχθηκε στο Κυπριακό Δικηγορικό Σώμα το 2004 και έκτοτε ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην δικηγορική Εταιρεία των κ.κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ & ΣΙΑ Δ.Ε.Π.Ε., στη Λεμεσό. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας (BAR COUNCIL) και του Συλλόγου Δικηγόρων Προσωπικών Τραυματισμών του Ηνωμένου Βασιλείου (APIL). Διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού για 2 συνεχόμενες θητείες.

Ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες έχει αναπτύξει έντονη πολιτική και κομματική δράση, αρχικά ως Οργανωτικός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.Κ Λεμεσού (2005-2008) και στη συνέχεια ως Πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.Κ Λεμεσού (2008-2011). Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΝΕ.ΔΗ.Κ (2005-2011) και τον Μάρτιο του 2009 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος. Τον Φεβρουάριο του 2014 επανεξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος και εξελέγη στην Επαρχιακή Επιτροπή ΔΗ.ΚΟ Λεμεσού, και στις δύο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2011 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λεμεσού, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2016. Διετέλεσε Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής και επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗ.ΚΟ. Τον Ιούνιο του 2021 εξελέγη Αντιδήμαρχος του Δήμου Λεμεσού και τον Ιούλιο του 2021 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Είναι νυμφευμένος με την Στάλω Κοκκονή με την οποία έχουν αποκτήσει δύο θυγατέρες, την Μαρία και την Στυλιάνα-Αγάπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση