ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΚΟ σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ: «Οι φωνές του λαϊκισμού θα μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία»

Η νέα τοποθέτηση του κόμματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ανακοίνωσή του το Δημοκρατικό Κόμμα, με αφορμή τη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης μετά και τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για αντιμετώπιση της ακρίβειας, αναφέρει ότι «απαιτείται ισορροπία ανάμεσα στη δημοσιονομική σταθερότητα, από τη μία, και στη στοχευμένη και γενναία στήριξη των ευάλωτων ομάδων, από την άλλη.

Αυτή ακριβώς την ισορροπία διασφαλίζουν τα πακέτα μέτρων της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη τους πρώτους δεκατρείς μήνες της θητείας της, συνολικού κόστους €300,000,000».

Το ΔΗΚΟ προσθέτει πως «αν εισακουστούν οι φωνές του λαϊκισμού, απλά θα μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, όπως είχε γίνει το 2012 λόγω της αλόγιστης παροχολογίας της περιόδου 2008-2012».

Τέλος, σημειώνει: «εξάλλου στον ΔΗΣΥ απαντά ο τέως Υπουργός Οικονομικών του ΔΗΣΥ ο οποίος έχει πει στον Πολίτη:

«…η μείωση φόρου [στα καύσιμα] είναι κοινωνικά άδικη διότι εφαρμόζεται οριζόντια. Επωφελούνται οι πλούσιοι και οι τουρίστες. Θα ήταν πολύ πιο λογικό…να χρησιμοποιηθούν αυτά τα δημόσια κονδύλια στοχευμένα για στήριξη των ευάλωτων ομάδων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ