ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΚΟ: Ζητά παύση Ιωνά από Πρόεδρο

Το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι ζητά την παύση του Υπουργού Δικαιοσύνης καθώς υπάρχει πολιτική ευθύνη

Newsroom K

Το ΔΗΚΟ καλεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδης να προχωρήσει αμέσως στην παύση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου «καθώς υπάρχει πολιτική ευθύνη για εγκληματική αμέλεια και προκλητική αδιαφορία».

Επίσης το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι «υπήρξε πλήρης έλλειψη επαγγελματισμού από πλευράς της Αστυνομίας απέναντι στις εξαφανίσεις γυναικών και παιδιών και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Αυτούσια η Ανακοίνωση

Τις πρώτες μέρες μετά τις αποκαλύψεις για τις στυγερές δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο παιδιών, που διέπραξε ο, καθ’ ομολογία, κατά συρροή δολοφόνος, λόγω της φόρτισης και του συγκλονισμού ολόκληρης της κοινωνίας και των συγκεχυμένων πληροφοριών, το Δημοκρατικό Κόμμα επέλεξε συνειδητά να αποφύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Πλέον, με βεβαιότητα αλλά και ψυχραιμία, δηλώνουμε ότι η πολιτική ευθύνη για την πρωτοφανή και τραγική αυτή κατάσταση είναι κραυγαλέα.

Ως εκ τούτου, καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προχωρήσει αμέσως στην παύση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου.

Επιπρόσθετα και πέρα από την κραυγαλέα πολιτική ευθύνη του αρμόδιου Υπουργού για την εγκληματική αμέλεια, την προκλητική αδιαφορία και την πλήρη έλλειψη επαγγελματισμού από πλευράς της Αστυνομίας απέναντι στις εξαφανίσεις γυναικών και παιδιών και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτούμε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης, πλήρους και σε βάθος έρευνας, για τον εντοπισμό πειθαρχικών, διοικητικών ή και ποινικών ευθυνών εντός της Αστυνομίας.

Παράλληλα, ως Δημοκρατικό Κόμμα, εκφράζουμε τον πλήρη σεβασμό μας στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και στα ικανά και ενσυνείδητα μέλη της Αστυνομίας που όλες αυτές τις τελευταίες μέρες δίνουν το άπαν των δυνάμεων τους, για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Επιπρόσθετα, απευθύνουμε έκκληση στο κράτος να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις οικογένειες των θυμάτων, που βιώνουν ένα απερίγραπτο μαρτύριο και χρειάζονται την αρωγή της πολιτείας ώστε να μάθουν την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων και να τα κηδέψουν, με το σεβασμό και την μέριμνα που τους αξίζει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X