ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διμερείς σχέσεις, Ουκρανικό και τουρκικές προκλήσεις θα συζητήσουν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - Ουγγαρίας

Ο κ. Szijjarto, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, θα έχει επίσης συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νατάσα Πηλείδου

ΚΥΠΕ

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ουγγαρίας και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους, η συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, θα βρεθούν στο επίκεντρο συνομιλιών που θα έχουν τη Δευτέρα 24, Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, και ο Ούγγρος ομόλογός του, Peter Szijjarto, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Ο κ. Szijjarto, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, θα έχει επίσης συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νατάσα Πηλείδου.

Ο κ. Δημητρίου δήλωσε πως κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του κ. Κασουλίδη με τον κ. Szijjarto θα γίνει ανασκόπηση της πορείας των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ουγγαρίας, των εξελίξεων στην Ουκρανία και αξιολόγηση της συντονισμένης αντίδρασης της ΕΕ σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για επιμέρους ζητήματα που αφορούν στη διμερή, περιφερειακή και ευρωπαϊκή ατζέντα.

Θα συζητηθούν επίσης οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου καθώς και άλλα περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση