ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διμερείς συναντήσεις Κύπριων Βουλευτών με Ουκρανούς και Γάλλους ομολόγους τους

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 69ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 69ης Διάσκεψης της COSAC στη Στοκχόλμη. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης και τα μέλη κα Μαρίνα Νικολάου, κ. Χρύσης Παντελίδης και κ. Κωστής Ευσταθίου. Η Διάσκεψη ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την υιοθέτηση της Συνεισφοράς της προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και σχετικών συμπερασμάτων.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης η αντιπροσωπία της Βουλής πραγματοποίησε χωριστές διμερείς συναντήσεις με τις αντιπροσωπίες του Ουκρανικού Κοινοβουλίου και της Γαλλικής Γερουσίας στη Διάσκεψη.

Κατά τη συνάντηση με την πρόεδρο της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση της Ουκρανίας κα Ivanna Klympush-Tsintsadze και τον Αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής κ. Vadym Halaichuk, η κα Klympush-Tsintsadze ευχαρίστησε την Κύπρο για την στήριξή της προς την Ουκρανία και ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, αλλά και για την πρόοδο στην ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως και η τουρκική στην Κύπρο το 1974, αποτελεί πράξη κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου, γι’ αυτό και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου υιοθέτησε ομόφωνα, την πρώτη κιόλας μέρα της εισβολής, ψήφισμα καταδίκης. Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε επίσης ότι η Κύπρος ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ κατά της Ρωσίας και εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας. Η κα Klympush-Tsintsadze προσκάλεσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας, να επισκεφθεί σύντομα την Ουκρανία.

Κατά τη συνάντηση με τους Γάλλους Γερουσιαστές, κ. Jean-François Rapin, πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους κ.κ. Claude Kern και Didier Marie, αναπληρωτές προέδρους της Επιτροπής, επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των κοινοβουλίων τους και αντηλλάγησαν απόψεις για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στην Τουρκία, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση