ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημοσκόπηση «Κ»: Η ανάγνωση ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ

«Η άνοδος της ακροδεξιάς δεν είναι πρόβλημα του ΔΗΚΟ», δήλωσε ο Γιώργος Σολωμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Symmetron Market Research για λογαριασμό της «Κ», βάσει της οποίας η εικόνα του Προέδρου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η επί του παρόντος αποτυχία του εγχειρήματος Νίκου Χριστοδουλίδη ευνοεί τα δύο μεγάλα κόμματα και το ΕΛΑΜ, σχολίασαν στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ξένια Κωνσταντίνου, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ, Γιώργος Σολωμού και ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Κλεάνθους. H κα Κωνσταντίνου δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ είναι προσηλωμένος στο να παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη, ο κ. Σολωμού ανέφερε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς δεν είναι πρόβλημα του ΔΗΚΟ αλλά του ΕΛΑΜ, του συστήματος και της κοινωνίας, και ο κ. Κλεάνθους ότι ο Πρόεδρος έθεσε τον πήχη ψηλά με αποτέλεσμα να αυτοεγκλωβίζεται. 

ΔΗΣΥ: Στόχος μας να παραμείνουμε η πρώτη πολιτική δύναμη

«Έχουμε ως αρχή μας να μην μιλούμε με ποσοστά, στόχος μας να παραμείνουμε η πρώτη πολιτική δύναμη», ανέφερε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ξένια Κωνσταντίνου, κληθείσα να σχολιάσει τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα στη δημοσκόπηση. «Οι ψήφοι είναι δανεικοί, δεν ανήκουν σε κανένα, πρέπει να τους κερδίσεις», τόνισε.

Την ίδια ώρα εξέφρασε ικανοποίηση για την αποδοχή που συγκεντρώνει η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου η οποία, όπως ανέφερε η κα Κωνσταντίνου, διαθέτει πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία ο κόσμος θέλει να βλέπει σε ένα πολιτικό πρόσωπο.

ΔΗΚΟ: Δεν είναι πρόβλημα του ΔΗΚΟ η άνοδος της ακροδεξιάς

Ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ, Γιώργος Σολωμού, εξέφρασε τη θέση ότι οι δημοσκοπήσεις είναι μια φωτογραφία της στιγμής. «Οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μηνύματα που στέλνουν για να εντοπίσουμε πού χρειάζονται αλλαγές». Σε σχέση με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα κόμματα, ο κ. Σολωμού τόνισε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς δεν είναι πρόβλημα του ΔΗΚΟ αλλά του ΕΛΑΜ, του συστήματος και της κοινωνίας.

Για την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κ. Σολωμού ανέφερε ότι σίγουρα ο Πρόεδρος φέρει κάποια ευθύνη ωστόσο επισήμανε ότι έχουν γίνει έργα τα οποία απλά δεν προβάλλονται σωστά. «Θεωρούμε ότι υπάρχει πρόθεση να αλλάξουν τα πράγματα. Ο Πρόεδρος έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να υλοποιήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησής του και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών», σημείωσε.

ΔΗΠΑ: Δικαιολογημένη η στάση των πολιτών

«Είναι δικαιολογημένη αυτή η στάση των πολιτών», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Κλεάνθους, επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος έθεσε τον πήχη ψηλά με αποτέλεσμα να αυτοεγκλωβίζεται.

Ο κ. Κλεάνθους σημείωσε ότι η ΔΗΠΑ έβλεπε την εικόνα που αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση και αυτό είναι που μετέφερε και στον ίδιο τον Πρόεδρο κατά τη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα. «Δεν θα τα βάψουμε μαύρα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρέπει να δει τα στοιχεία τα οποία πρέπει να αλλάξει και να βελτιώσει την κατάσταση», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση