ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:35
 

Δημοσκόπηση στα κατεχόμενα για τις «προεδρικές» δείχνει πρώτο τον Τατάρ

Ο Τατάρ έρχεται πρώτος με 52,4%, ακολουθεί ο Κουντρέτ Οζερσάι με 50,7%, τρίτος ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν με 48,7%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με μικρή διαφορά προηγείται του Κουντρέτ Οζερσάι ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ στην προτίμηση του κοινού όσον αφορά τις «προεδρικές εκλογές» του 2020, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Χαμπέρ Κίπρις που δημοσιεύει η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τατάρ έρχεται πρώτος με 52,4%, ακολουθεί ο Κουντρέτ Οζερσάι με 50,7%, τρίτος ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν με 48,7% και ακολουθεί ο νυν Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί με 40,8%. Πέμπτη με 32,4% εμφανίζεται στις προτιμήσεις του κοινού η πρώην «πρωθυπουργός» και πρώην «πρόεδρος της βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ παρ’ όλο που δεν είναι πλέον ενεργή πολιτικά.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 600 άτομα συμμετείχαν τα οποία κλήθηκαν να τοποθετήσουν μόνοι τους άτομα που θεωρούν πιθανούς υποψήφιους για τις «προεδρικές» στην κλίμακα από 0 έως 10. Το αποτέλεσμα της έρευνας, αναφέρεται, δείχνει ότι ένας δεύτερος γύρος είναι πιθανός και υποψήφιοι σε αυτόν θα είναι οι Ερσίν Τατάρ και Κουντρέτ Οζερσάι.

Παρατηρείται επίσης ότι Ερχιουρμάν, Ακιντζί και Σιμπέρ που ακολουθούν παίρνουν κάτω από 50% με την Χαλκίν Σεσί να συμπεραίνει ότι από το αποτέλεσμα γίνεται φανερό ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θα δυσκολευθεί να βρει στήριξη εάν είναι ξανά υποψήφιος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X