ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διόρισε ερευνώντες λειτουργούς για τους κόκκινους φακέλους η Επ. Δεοντολογίας

Άλλοι δύο ερευνώντες λειτουργοί αναφορικά με τους 16 κόκκινους φακέλους που κατήγγειλε ο Χάρης Σαββίδης, στη Βουλή, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή

ΚΥΠΕ

Στον διορισμό ερευνώντων λειτουργών για τους κόκκινους φακέλους που σχετίζονται με τις αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαπέντε ημερών προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού σε συνεδρίασή της την Τετάρτη, ενώ άλλοι δύο ερευνώντες λειτουργοί αναφορικά με τους 16 κόκκινους φακέλους που κατήγγειλε ο πρώην Γραμματέας της Επιτροπής, Χάρης Σαββίδης, στη Βουλή, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Ευθύμιος Ευθυμίου, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ανέφερε ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής ήταν ομόφωνες και αφορούν στον διορισμό ερευνώντων λειτουργών για τους εξής αγώνες: για τον αγώνα Ομόνοια-ΑΕΚ Λάρνακας διορίστηκε ο Ηλίας Λαμπίδης, για τον αγώνα Ολυμπιακός Λευκωσίας-Ακρίτας Χλώρακας η Άννα Σωτήρη, για τον αγώνα Ολυμπιακός Λευκωσίας-Δόξα Κατωκοπιάς ο Χαρίλαος Χρυσάνθου και για τον αγώνα Ένωση Νέων Παραλιμνίου-ΑΕΛ Λεμεσού ο Νικόλας Κουρσάρης.

Επίσης, σημείωσε ότι αποφασίστηκε ο διορισμός ερευνώντων λειτουργών για τους 16 κόκκινους φακέλους. «Δεν θα ανακοινώσω τα ονόματά τους, γιατί πριν τον διορισμό τους είχαμε ακούσει για αρκετή ώρα τον κ. Χάρη Σαββίδη, ο οποίος μας έδωσε πάρα πολύ υλικό και βάση του υλικού πρέπει να καθορίσουμε τους όρους εντολής και αυτό θα γίνει την Παρασκευή η ώρα 5 το απόγευμα», αφού συγγραφούν οι όροι εντολής τους, ανέφερε.

Ο κ. Ευθυμίου πρόσθεσε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Χάρη Σαββίδη, «η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, μας έχει δώσει ένα τεράστιο υλικό, το οποίο κι εμείς με τη σειρά μας θα το δώσουμε στους ερευνώντες λειτουργούς για να προχωρήσουμε».

Με τη σειρά του, ο πρώην Γραμματέας της Επιτροπής, Χάρης Σαββίδης, μετά την κατάθεσή του, δήλωσε ότι παρέδωσε στην Επιτροπή όλους τους κόκκινους φάκελους στους οποίους είχε αναφερθεί στη Βουλή, μαζί με πρόσθετα στοιχεία και ένα δικό του υπόμνημα, «το οποίο εξηγεί ακριβώς όλα όσα ανέφερα και υποστήριξα ενώπιον της Βουλής».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Σαββίδης σημείωσε ότι τα επιπλέον στοιχεία αφορούν τη μη διαχείριση κόκκινων φακέλων, ενώ σημείωσε ότι έδωσε και τα στοιχεία του αξιωματούχου της UEFA και ό,τι έγγραφα είχε στην κατοχή του, αναφορικά με το ζήτημα των στημένων.

Απαντώντας για ποιο λόγο δεν υπήρχε στα πρακτικά η διερεύνηση που είχε κάνει ο κ. Σαββίδης σε σχέση με τους 16 κόκκινους φακέλους, είπε ότι το θέμα συζητήθηκε με την Επιτροπή. «Υπήρχε ενημέρωση από εμένα προς την Επιτροπή όταν ανέλαβα ότι είχα ξεκινήσει και αυτή τη διερεύνηση. Το ζήτημα ήταν εν γνώση της Επιτροπής και στην παρούσα φάση, αυτό που έγινε ήταν η παράδοση σε μια περίοδο που ωρίμασε η διαδικασία, έτσι ώστε να προχωρήσει κανονικά» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση