ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διορισμοί συμβούλων: Εξηγήσεις και αιχμές προς τον τέως αφήνει το υφ. πολιτισμού (βιντεο)

Δεν μας απαντούσε κανένα τηλέφωνο, ο προηγούμενος υφυπουργός δεν ενημέρωσε ποσώς τον νέο υφυπουργό λέει ο διευθυντής του γραφείου τύπου Ανδρέας Παράσχος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τον σάλο που προκλήθηκε με τον διορισμό σε θέση συμβούλου προσώπου που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη, γεγονός το οποίο έφερε στο φως η εφημερίδα «Χαραυγή», τοποθετήθηκε στην κρατική τηλεόραση ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Υφυπουργείου Πολιτισμού, Ανδρέας Παράσχος, αφήνοντας μάλιστα αιχμές προς τον τέως Υφυπουργό, Γιάννη Τουμαζή.

Ερωτηθείς γιατί το Υφυπουργείο ενώ αρχικά είχε δηλώσει πως ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση με το εν λόγω άτομο, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι εργάστηκε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε δοκιμαστική βάση, ο κ. Παράσχος είπε πως δεν το γνώριζαν και πως ο κάθε οργανισμός έχει το δικαίωμα να δοκιμάζει κόσμο, εάν το επιθυμεί.

Εξήγησε πως η κ. Θέκλα Κυριάκου από τα πιο νεαρά της χρόνια ασχολείτο με τη διοργάνωση συναυλιών και έχει κάνει πολλές συναυλίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη. «Στο πλαίσιο αυτού και όταν τερμάτισε αυτή της την ασχολία και είχε αναπτυχθεί μια φιλία με τον Χατζηγιάννη, η κ. Κυριάκου διαχειριζόταν ένα κομμάτι των social media του καλλιτέχνη, το υπόλοιπο κομμάτι το διαχειρίζεται μια μεγάλη ομάδα από την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ταυτόχρονα τη θέση του Υφυπουργείου ότι η εν λόγω γυναίκα έχει λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχει υπογράψει κανένα συμβόλαιο και δεν έχει πάρει χρήματα από το Υφυπουργείο. «Η κ. Κυριάκου δεν έκανε ούτε χρυσά διαβατήρια, ούτε ταξίδια στις Σεϋχέλλες, τα τόσα μύρια που καταλογίζονται σε άλλους σπουδαίους και επώνυμους και για τα οποία εμείς οι δημοσιογράφοι δυστυχώς δεν ενδιαφερθήκαμε. Ενδιαφερθήκαμε να ανεβάσουμε στην πυρά μια κυρία η οποία προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην», σημείωσε. 

Σε ερώτηση αν ο λόγος που διακόπηκε η δοκιμαστική τους συνεργασία είναι επειδή πρόκειται για το ίδιο άτομο που έκανε την ανάρτηση με τα γενέθλια του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο κ. Παράσχος απάντησε αρνητικά. «Η συνεργασία διακόπηκε επειδή ψάχναμε τον άνθρωπο που κρατούσε τους κωδικούς για το Facebook του Υπουργείου ο οποίος δεν μας απαντούσε κανένα τηλέφωνο, ο προηγούμενος υφυπουργός δεν ενημέρωσε ποσώς τον νέο υφυπουργό και έπρεπε να βάλουμε συνεργάτες που εργάζονται στο υφυπουργείο να διαγράψουν τους κωδικούς για να μπούμε μέσα. Η 42χρονη έκανε αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Μιχάλη Χατζηγιάννη και όταν έγινε αυτή η ιστορία και ήθελαν την κεφαλή επί πίνακι του Χατζηγιάννη είπαμε ας το αφήσουμε στην άκρη, ας συνεχίσει με αυτό που έκανε προηγουμένως και ήταν πολύ καλό και ας διακόψουμε τη δοκιμαστική μας σχέση».

Παράλληλα, ο κ. Παράσχος έκανε λόγο για υποστελέχωση καθώς όπως είπε «το Υφυπουργείο θα πρέπει να παραλάβει την 1η Ιουλίου το Τμήμα Αρχαιοτήτων και είμαστε οι τρεις και ο κούκος». Ο Υφυπουργός, πρόσθεσε, έθεσε το θέμα από την πρώτη του επίσκεψη στη Βουλή «όπου έτυχε μιας επίθεσης αντί μιας εθιμοτυπικής φιλοξενίας. Δεν διερωτάται κανείς πως ένα Τμήμα Αρχαιοτήτων που είναι υπερωκεάνειο μπορεί να το ρυμουλκήσει μια βαρκούλα με πέντε υπαλλήλους. Αυτό κανείς δεν το εξετάζει», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ