ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στηρίζει Χάρη ο ΔΗΣΥ

Διορίζει ολιγομελή εξειδικευμένη ομάδα για να μελετήσει το πόρισμα και στη συνέχεια να τοποθετηθεί

Newsroom K

Σε διορισμό ολιγομελούς εξειδικευμένης ομάδας για διεξοδική μελέτη του πορίσματος της Ερευνητικής επιτροπής σε σχέση με την κατάρρευση του Συνεργατισμού προχωρά ο ΔΗΣΥ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση το συγκεκριμένο έγγραφο αξιολογεί περίπλοκα νομικά τεχνικά λογιστικά και οικονομικά ζητήματα, ως εκ τούτου θα αναμένει την έκθεση αυτής της ομάδας προτού προβεί στην τελική του τοποθέτηση. Ανάμεσα στα συμπεράσματα θεωρείται ετεροβαρής προσέγγιση της επιτροπής μεταξύ της προ του 2013 περιόδου όταν και συντελέστηκε η κατάρρευση του ΣΠΣ και της μετά το 2013 περιόδου.

«Αποτελεί πάγια θέση αρχής του Δημοκρατικού Συναγερμού ο σεβασμός στις εργασίες και τα πορίσματα όλων των ερευνητικών επιτροπών. Αυτό ασφαλώς δεν μας αποστερεί το δικαίωμα να αξιολογήσουμε τα οποιαδήποτε ευρήματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Μελετώντας συγκεκριμένα αποσπάσματα του πορίσματος, τις δηλώσεις του Προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής και παρακολουθώντας την πορεία της ακροαματικής διαδικασίας της Επιτροπής, ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιθυμεί να προβεί στις ακόλουθες επισημάνσεις:

1. Εκ πρώτης όψεως καταγράφεται μια ετεροβαρής προσέγγιση της Επιτροπής μεταξύ της προ του 2013 περιόδου, όταν και συντελέστηκε η Κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος και της μετά το 2013 περιόδου όταν η πολιτεία ανέλαβε:

• Να διασώσει τις αποταμιεύσεις δεκάδων χιλιάδων μικροκαταθετών.
• Να διασφαλίσει την σταθερότητα της Κυπριακής οικονομίας και
• να προστατεύσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Συνεργατισμό.

2. Είναι η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι:

• Έχουν επιτευχθεί πλήρως οι πιο πάνω στόχοι, που οδήγησαν στην αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα της Κυπριακής οικονομίας.
• Αποτελεί αναντίλεκτο γεγονός ότι η κορυφαία αιτία κατάρρευσης του Συνεργατισμού, η ασύδοτη πολιτική χορηγήσεων που οδήγησε σε ένα μη βιώσιμο για τον Συνεργατισμό πορτοφόλιο Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, παραχωρήθηκαν στο σύνολο τους στην προ του 2013 περίοδο.

3. Εμείς λαμβάνουμε υπόψη τα πραγματικά πολιτικά και οικονομικά δεδομένα που οδήγησαν στην κατάρρευση του Συνεργατισμού. Δεν υποτιμούμε τις πελώριες ευθύνες που αφορούν την προ του 2013 περίοδο.

4. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση, που με τις αποφάσεις ευθύνης που έχουν λάβει έχουν οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και αναβάθμιση της αξιοπιστίας μας διεθνώς.

5. Άλλωστε, οι διεθνείς αγορές και οι ξένοι επενδυτές έχουν ήδη κρίνει θετικά τις αποφάσεις της Κυβέρνησης στο τραπεζικό μας σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Χρειάζεστε βοήθεια 2% για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγοράστε αυτοκίνητο και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς ...»
selsumat@gmail.com  |  11:53

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«προσφέρουμε βοήθεια δανείου 2% για να κάνουμε επιχειρηματικές συναλλαγές, να αγοράζουμε αυτοκίνητα και ...»
matto  |  11:52

ΠΣΕΜ: Δημοψήφισμα για ολοήμερη αποχή με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

« 7 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...»
ΜΑΡΙΚΑ  |  11:40

Best Value για επαγγελματίες

«Βάλθηκαν να μας ……… τρελάνουν ;;; «Το μυστήριο του Αγιασμού (????) τέλεσε ο ………» Ο Αγιασμός που τελείται ...»
YIANNOULIS  |  11:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X