ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΠΑ: Η δέσμη μέτρων ανταποκρίνεται στις ανάγκες για επανεκκίνηση της οικονομίας

Η ανακοίνωση της Παράταξης σημειώνει ότι «αν στη στην πορεία κριθεί ότι απαιτούνται επιπρόσθετα μέτρα, κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα», δεν πρέπει να διστάσουν

Newsroom K

Η Δημοκρατική Παράταξη αξιολογώντας τη δέσμη μέτρων, που στοχεύουν στην επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας και που εξαγγέλθηκε χθες, κρίνει πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες για παροχή άμεσης ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι πέραν των εξαγγελιών είναι σημαντικό και αναγκαίο, ίσως όσο ποτέ άλλοτε, να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές ή άλλες αγκυλώσεις, μετατρέποντας με αυτόν τον τρόπο την κρατική μηχανή σε ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο.

Αναλυτικά, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Παράταξη χαιρετίζει ιδιαίτερα το μέτρο για την παροχή απευθείας χρηματοδότηση του κράτους προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοτελώς εργαζομένους ύψους περίπου 100εκ. ευρώ, ενώ θεωρεί σημαντικά επίσης και τα μέτρα που αφορούν στην στήριξη της ιδιοκατοίκησης, του τουρισμού, καθώς και η ώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων.

Όπως προσθέτει, «παρόλο που ο καθένας από εμάς και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα θέλαμε ή θα επιδιώκαμε και άλλα μέτρα, εντούτοις θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να λαμβάνουμε υπόψη ότι οι πρόνοιες του νομοσχεδίου θα έπρεπε να είναι στα πλαίσια του Συντάγματος, των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους και την συμμόρφωση προς τις συμβατικές μας υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ».

Εκφράζει την πεποίθηση ότι η νέα δέσμη μέτρων θα πρέπει να αξιολογείται σε συστηματική και καθημερινή βάση και όπου εντοπίζονται κενά ή αδυναμίες, να γίνονται οι αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες ή αναπροσαρμογές, έτσι ώστε τα μέτρα να έχουν το επιδιωκόμενο έμπρακτο αποτέλεσμα.

«Αν στην πορεία κριθεί ότι απαιτούνται επιπρόσθετα μέτρα, δεν θα πρέπει να διστάσουμε, κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα, να τα υιοθετήσουμε. Θέλουμε να ελπίζουμε πως η περίοδος των ανώφελων συγκρούσεων και των χαρακωμάτων έχει λήξει και πως από σήμερα ξεκινάμε μια νέα πορεία με οδηγό την συλλογική ευθύνη, την εθνική συνεννόηση και την πολιτικο-κοινωνική συναίνεση για το καλό του τόπου και της κοινωνίας μας», σημειώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση