ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΠΑ: Η Πολιτεία να αντιδράσει για να μην θρηνήσουμε άλλες απώλειες παιδιών

Το πόρισμα των Ποινικών Ανακριτών για την υπόθεση θα βρεθεί στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα

Newsroom K

«Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πρέπει να πέσει βαρύς σε όσους ευθύνονται για την απώλεια ενός 14χρονου παιδιού», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Παράταξη για την υπόθεση του 14χρονου Στυλιανού, που στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, έθεσε τέλος στη ζωή του.

Η Δημοκρατική Παράταξη συνεχάρη την Επίτροπο, κ. Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, «για την ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης και την τάχιστη διεκπεραίωση αυτής στις 27 Νοεμβρίου 2019», που σύμφωνα με την ανακοίνωσε απέδωσε «πρώτη φορά σε πόρισμα συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες ευθύνες».

Το πόρισμα των Ποινικών Ανακριτών για την υπόθεση θα βρεθεί την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση:

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας θα παραλάβει αύριο το πόρισμα των Ποινικών Ανακριτών για την υπόθεση του 14χρονου Στυλιανού, του παιδιού που στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Ο μικρός Στυλιανός είχε αποπειραθεί και παλαιότερα, το περιστατικό ήταν γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και την Αστυνομία, οι οποίες σύμφωνα με την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων φέρουν μερίδιο ευθύνης καθώς επέδειξαν παντελή απουσία εκτίμησης κινδύνου της υπόθεσης.

Συγχαίρουμε την αρμόδια Επίτροπο, κ. Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, για την ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης και την τάχιστη διεκπεραίωση αυτής στις 27 Νοεμβρίου 2019, αποδίδοντας για πρώτη φορά σε πόρισμα συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες ευθύνες. Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά, η υπόθεση παραμένει ακόμα υπό διερεύνηση. Το έργο υπεράσπισης των πολιτών και των δικαιωμάτων τους μέσω του ελέγχου που ασκεί στην εκτελεστική είναι ούτως ή άλλως δύσκολο.

Ως Δημοκρατική Παράταξη τονίζουμε ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πρέπει να πέσει βαρύς σε όσους ευθύνονται για την απώλεια ενός 14χρονου παιδιού, το οποίο είχε απλώσει το χέρι του για βοήθεια προς το κράτος, μάταια όπως αποδείχθηκε.

Η Κύπρος του 2020 δεν μπορεί να που κλείνει τα μάτια σε υποθέσεις που αφορούν στις ζωές συμπολιτών μας προφασιζόμενες έλλειψη προσωπικού.

Η Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει πάραυτα, να αντιληφθεί ότι οι συνθήκες σήμερα -εν μέσω πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας- δυνατόν να επιβαρύνουν ψυχολογικά τα μέλη πολλών οικογενειών τα οποία χρειάζονται πραγματική στήριξη, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους Στυλιανούς.

Οφείλει να δημιουργήσει πλήρως στελεχωμένες δομές Κοινωνικής Ευημερίας στην υπηρεσία του πολίτη, χωρίς καμία άλλη χρονοκαθυστέρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση