ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΠΑ: Κατέθεσε υπόμνημα με θέσεις και εισηγήσεις για εργασιακή μεταρρύθμιση

Το υπόμνημα κατέθεσε στην Υπουργό Εργασίας ο Μάριος Καρογιάν

ΚΥΠΕ

Υπόμνημα με τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ΔΗΠΑ, σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εργασιακής μεταρρύθμισης κατέθεσε στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μάριος Καρογιάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΠΑ, ο κ. Καρογιάν, ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές της Παράταξης Αλέκο Τρυφωνίδη, Μαρίνο Μουσιούττα και Μιχάλη Γιακουμή, χαιρέτισε την πρωτοβουλία για θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού και αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως η σχετική νομοθεσία, καλύπτει και τα κενά που δεν διέπονται από Συλλογικές Συμβάσεις.

Με τη θέσπιση του κατώτατου μισθού, πρόσθεσε ο κ. Καρογιάν, θα περιοριστούν οι εργασιακές ανισότητες, θα καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία, θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους και θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζητήθηκε το θέμα έλλειψης προσωπικού στην αγορά, η ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών έγκρισης αιτήσεων για εργοδότηση αλλοδαπών και η αξιοποίηση αιτητών ΕΕΕ.

Όπως αναφέρεται, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στην αγορά, αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εργασιακή σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΠΑ, συζητήθηκε επίσης η ανάγκη θεσμοθέτησης επαγγελμάτων, το άνοιγμα και η κατοχύρωση νέων επαγγελμάτων, καθώς και ο καθορισμός ελάχιστων προσόντων, καθηκόντων και υποχρεώσεων για κάθε επάγγελμα, ξεχωριστά.

Το πλέον σημαντικό κριτήριο, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αφορά στη συγκράτηση του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού εντός Κύπρου και αποφυγή του φαινομένου εξαγωγής του πλούσιου ανθρώπινου δυναμικού μας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανέφερε επίσης ότι η Παράταξη, είναι αντίθετη στην ενδεχόμενη καθολική κατάργηση της Α.Τ.Α. και στην ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας καταβολής των επιδομάτων κοινωνικών παροχών σε ευάλωτες ομάδες.

Αναφέρεται ότι επί τάπητος τέθηκε επίσης και το Σχέδιο Εστία και ειδικότερα, η ανάγκη επίτευξης μεγαλύτερης προόδου όσον αφορά στην πορεία εξέτασης των αιτήσεων, τυχόν ενστάσεων και υποβολής συμπληρωματικών σχεδίων για τους μη βιώσιμους δανειολήπτες.

Ο κ. Καρογιάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΠΑ, διαβεβαίωσε την Υπουργό Εργασίας ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και οι βουλευτές της Παράταξης, «παραμένουν έτοιμοι να συνεισφέρουν εποικοδομητικά στην ευρύτερη προσπάθεια επίλυσης χρόνιων εργασιακών προβλημάτων που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση