ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΠΑ: Ο Πρόεδρος να αποτρέψει νέα διασπάθιση δημοσίου χρήματος

Τι αναφέρει το κόμμα σχετικά με την κρατική χορηγία

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Η εμμονή των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ να ψηφίσουν πρόταση νόμου, με την οποία θα μπορούν να εισπράττουν ολόκληρη την κρατική χορηγία αρχές κάθε χρόνου, περιλαμβανομένης και της χρονιάς διεξαγωγής των εκλογών, αποδεικνύει και τις πραγματικές τους προθέσεις», ανάφερε ο Βουλευτής Λευκωσίας της ΔΗΠΑ, κ. Μαρίνος Μουσιούττας. 

Αυτούσια η δήλωση:

Η εμμονή των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ να ψηφίσουν πρόταση νόμου, με την οποία θα μπορούν να εισπράττουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την κρατική χορηγία αρχές κάθε χρόνου, περιλαμβανομένης και της χρονιάς διεξαγωγής των εκλογών, αποδεικνύει και τις πραγματικές τους προθέσεις.

Αποδεικνύει δυστυχώς, ότι το πρόβλημα που προέκυψε το 2021 εξαιτίας της διαγραφής σχετικής πρόνοιας στη νομοθεσία -με την οποία αποκλειόταν η εν λόγω προνομιακή μεταχείριση των κομμάτων, δεν ήταν ένα απλό λάθος, αλλά μια σκόπιμη και προμελετημένη, ενέργεια.

Η δική μας πρόταση που κατατέθηκε χθες αλλά δεν κατέστη δυνατό να υπερψηφιστεί, είχε ως μοναδικό σκοπό, την προώθηση της διαφάνειας, την απλοποίηση της διαδικασίας και τη διασφάλιση του γεγονότος, ότι δεν θα σημειωνόταν ποτέ ξανά στο μέλλον, διασπάθιση του δημόσιου χρήματος για τις χορηγίες των κομμάτων, όπως ακριβώς συνέβη και φέτος.

Δυστυχώς, επικράτησαν άλλες λογικές.

Με την πρόταση νόμου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα και το 2026, καθώς κόμματα, ενδέχεται να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα, από αυτά που δικαιούνται. Δηλαδή, θα λαμβάνουν χορηγία για 5 ½ χρόνια αντί για 5.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να λάβουμε κρατική χορηγία από πρόσθετα κονδύλια του Προϋπολογισμού, επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους πολίτες.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αναπέμψει τη συγκεκριμένη νομοθεσία, αποτρέψει την πιθανότητα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και διασφαλίσει την ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας, στον τόπο μας.

Δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  |  Βουλή  |  Πρόεδρος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση