ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διπλωματικές πηγές: Στις αρχές Μαρτίου ο Πρόεδρος του Ισραήλ στην Κύπρο

Πριν από την μετάβασή του στην Τουρκία

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ προγραμματίζει να επισκεφτεί την Κύπρο στις 2 Μαρτίου, πριν από την μετάβασή του στην Τουρκία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο ΚΥΠΕ.

Ο 11ος Πρόεδρος του κράτους του Ισραήλ αναμένεται να επισκεφτεί και την Ελλάδα στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στα αρχές Μαρτίου, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα εξάλλου με τουρκικά ΜΜΕ, ο Πρόεδρος Χέρτσογκ αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 9-10 Μαρτίου, στην Τουρκία.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι κατά την επίσκεψη του Προέδρου Χέρτσογκ στην Κύπρο θα συζητηθούν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, καθώς και η τριμερής συνεργασία με την Ελλάδα, ενώ θα συζητηθεί και το περιεχόμενο της επίσκεψής του Ισραηλινού Προέδρου στην Τουρκία.

Όσον αφορά τις προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Λευκωσία έχει καλούς λόγους να πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν θα κάνει οποιαδήποτε κίνηση, η οποία θα αποβεί εις βάρος της Κύπρου ή της Ελλάδας.

Με την κίνηση του Προέδρου Χέρτσογκ να επισκεφτεί Αθήνα και Λευκωσία πριν τις επαφές του με τον Πρόεδρο Ερντογάν, το Ισραήλ δείχνει ξεκάθαρα ότι θα διαβουλευτεί με τους συμμάχους του προτού έχει οποιεσδήποτε διαβουλεύσεις στην Τουρκία για το πως βελτιώνονται οι διμερείς τους σχέσεις, σημείωναν οι διπλωματικές πηγές. Έκαναν παράλληλα λόγο για συντονισμό με την Αθήνα, στο πλαίσιο και της τριμερούς συνεργασίας με το Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του τον περασμένο Δεκέμβριο, στην Ιερουσαλήμ, ενόψει της 8ης τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση