ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΣΥ - Αποφασίζει τους «6» για την ευρωβουλή

Οι δύο γυναίκες, η νυν ευρωβουλεύτρια Ελένη Σταύρου και η Χριστιάνα Ξενοφώντος θα μείνουν εκτός ψηφοφορίας μιας και μπήκαν αυτόματα στο ψηφοδέλτιο λόγω ποσόστωσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τους έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές μέσω κάλπης θα επιλέξει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το Σάββατο (10/02). Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Οριάνας Παπαντωνίου, στις έντεκα το πρωί με την ομιλία της Προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου θα αρχίσουν οι εργασίες του Πολιτικού γραφείου. Μετά την ομιλία, στην οποία η Πρόεδρος όπως διαμηνύεται θα επικαλεστεί για άλλη μία φορά την ανάγκη για ενότητα αλλά και θα τονίσει ότι κανείς δεν περισσεύει για να προχωρήσει το κόμμα στην επόμενη μέρα, θα δοθεί χρόνος στους υποψήφιους για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Οι οκτώ διεκδικητές των έξι θέσεων του ευρωψηφοδελτίου θα έχουν στη διάθεση τους πέντε περίπου λεπτά για να απευθυνθούν στα μέλη του πολιτικού γραφείου και να τους αναλύσουν τους λόγους για τους οποίους έθεσαν υποψηφιότητα.

Η διαδικασία

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 12:30 και η διαδικασία της ψηφοφορίας αναμένεται να κρατήσει δύο περίπου ώρες. Οι σταυροί προτίμησης θα είναι από δύο μέχρι τέσσερις.

Στη συνέχεια και στην παρουσία, αν το επιθυμούν, των υποψηφίων θα γίνει η καταμέτρηση και θα ανακοινωθεί το τελικό ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

Οι υποψήφιοι

Οι δύο γυναίκες, η νυν ευρωβουλεύτρια Ελένη Σταύρου και η Χριστιάνα Ξενοφώντος θα μείνουν εκτός ψηφοφορίας μιας και μπήκαν αυτόματα στο ψηφοδέλτιο λόγω ποσόστωσης.

Οι υπόλοιποι έξι υποψήφιοι Χρίστος Αγγελίδης, Ονησίφορος Ιορδάνου, Μάριος Πελεκάνος, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Λουκάς Φουρλάς και Μιχάλης Χατζηπαντέλα θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις. Υπενθυμίζεται ότι, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης ενημέρωσε μέσω επιστολής του ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του από το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών.

Ελένη Σταύρου 

Η Ελένη Σταύρου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 4 Ιουλίου 1975. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική, τη γαλλική, την ισπανική και την αραβική γλώσσα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακά στην πολεμολογία και τις μεσογειακές σπουδές στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου. Έπειτα απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στις ελληνοαραβικές σχέσεις, τις σχέσεις με το Ισραήλ και στα θέματα τρομοκρατίας από το ίδιο πανεπιστήμιο. Ακολούθως απέκτησε μεταδιδακτορικό δίπλωμα στον άξονα Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος για θέματα Μέσης Ανατολής. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2016 με τον ΔΗΣΥ. Από το 2022 κατέχει το αξίωμα του Ευρωβουλευτή.

Ως βουλευτής, διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Επιπλέον, ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στις επιτροπές Προϋπολογισμού, Ελέγχου του Προϋπολογισμού και Ανάπτυξης. Επίσης, συμμετέχει σαν αναπληρώτρια στις επιτροπές Οικονομικών και Δικαιωμάτων των Γυναικών.

Μάριος Πελεκάνος

Ο Μάριος Πελεκάνος γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 1979 και μεγάλωσε στις γειτονιές του Αγίου Βασιλείου Στροβόλου, ενορία στην οποία διαμένει και σήμερα.

Είναι μέλος της πολύτεκνης οικογένειας του μακαριστού Παναγιώτη Πελεκάνου και της Δέσποινας Καραντώνη-Πελεκάνου οι οποίοι κατάγονται αμφότεροι από το χωριό Μένοικο της επαρχίας Λευκωσίας.

Έχει 3 αδέρφια, τον δίδυμο αδελφό Χρίστο, τον Γιώργο και τον Κύπρο. Είναι νυμφευμένος με την Αννίτα Παπουή. Έχει τρία παιδιά, τον Παναγιώτη, τη Μαρίλια και τον Κωνσταντίνο.

Ακαδημαϊκά / Καριέρα

Φοίτησε στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας (Γυμνάσιο) και αποφοίτησε από το Pascal English School (Λύκειο).

Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία το 1999, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για μερικούς μήνες μέχρι την πρόσληψη του στην Τράπεζα Κύπρου.

Η εργοδότηση στην Τράπεζα Κύπρου αποτελεί σταθμό στην καριέρα του αφού του έδωσε την απαραίτητη οικονομική ευχέρεια για να μπορέσει, ως άτομο που διψούσε για μάθηση, να σπουδάσει εξ ’αποστάσεως στο University of Manchester από το οποίο αποφοίτησε με πτυχίο BSc in Financial Services (BSc in Banking & Finance). Έκτοτε κατέχει τον τίτλο του Associate of the London Institute of Banking and Finance.

Κατέχει επίσης τον τίτλο του Certified Professional Manager από το Institute of Certified Professional Managers των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2007, μετά από πρόταση που είχε δεχτεί, μεταπήδησε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το 2012 μετά από απόφαση του Ομίλου Πειραιώς ανάλαβε θέση ως ανώτατο στέλεχος της θυγατρικής Τράπεζας του στα Τίρανα. Τα 3 χρόνια που έζησε στην Αλβανία γίνονται για τον ίδιο σημείο αναφοράς, αφού εκεί καταξιώθηκε ως τραπεζικό στέλεχος.

Το 2015 επιλέγει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του και να επαναπατριστεί.

Αφήνει πίσω του τον τραπεζικό τομέα και δημιουργεί τη δική του επιχείρηση, ως Σύμβουλος Αφερεγγυότητας/Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος.

Το 2017 αναλαμβάνει θέση ως διευθυντικό στέλεχος σε επενδυτικά ταμεία με έδρα την Κύπρο.

Πολιτική Πορεία

Ως πρώην μέλος της ΜΑ.ΚΙ. αλλά και ως πρώην πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Στροβόλου (τοπική Χρυσελεούσας), η φυσική εξέλιξη με την επιστροφή του στην Κύπρο είναι να αναπτύξει εκ νέου έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Εξελέγει και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου από το 2017 μέχρι το 2019.

Το 2018 διορίζεται μετά από απόφαση του Προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ.

Οργάνωση Νέων Επιστημόνων ΔΗ.ΣΥ.

Το Νοέμβριο του 2017 εκλέγεται Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗ.ΣΥ., θέση από την οποία αποχωρεί τον Ιούλιο του 2021 με το διορισμό του στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Στη διάρκεια της θητείας του εγκρίνεται η εισήγηση για αλλαγή του καταστατικού του ΔΗ.ΣΥ., το οποίο πλέον προβλέπει την επίσημη συμμετοχή του εκάστοτε Προέδρου της Ο.Ν.Ε. ως ισότιμο μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης

Τον Ιανουάριο του 2019, αφήνει τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Στροβόλου, εφόσον είχε αποδεχθεί το διορισμό του από το Υπουργικό Συμβούλιο στη θέση του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης.

Θέση που του δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσει το όραμα του για διεύρυνση των επιλογών προσιτής στέγασης των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών.

Μεγάλη επιτυχία της προεδρίας του, μεταξύ άλλων, θεωρείται η δρομολόγηση του ανοίγματος της αγοράς του προσιτού ενοικίου.

Συμμετείχε επίσης ως εκπρόσωπος του ΚΟΑΓ στον οργανισμό Housing Europe.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Τον Ιούλιο του 2021 διορίζεται από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, πόστο το οποίο διατηρεί μέχρι και τη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης.

Επαγγελματικές και άλλες ιδιότητες

- Αδειοδοτημένος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας
- Αδειοδοτημένος Λειτουργός Συμμόρφωσης (AML – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)
- Πιστοποιημένο Πρόσωπο (Advanced – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)
- Εγκεκριμένος Διαμεσολαβητής (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, ΚΕΒΕ)
- Associate of The London Institute of Banking & Finance
- Certified Professional Manager – Institute of Certified Professional Managers U.S.A.
- Ιδρυτής της MDP Finance Connect Ltd

Κωνσταντίνος Πετρίδης

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου του 1974. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως έφεδρος αξιωματικός πεζικού.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Νόττιγχαμ και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο - Μάστερ στην Πολιτική Οικονομία (MSc Political Economy of Transition in Europe) από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics).

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2000 εργάστηκε σε θέματα εναρμόνισης στη Διεύθυνση Σχέσεων Κύπρου – ΕΕ στο Γραφείο Προγραμματισμού. Από το 2000 μέχρι το 2006 διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και στην Εθνική Επιτροπή Προετοιμασίας για την Υιοθέτηση του Ευρώ.

Το 2006 προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες όπου και εργάστηκε ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διετέλεσε διαπραγματευτής σε συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών ενώ εργάστηκε και σε θέματα δημόσιων ενισχύσεων στον τομέα των μεταφορών.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το 2013 ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού παρά τω προέδρω. Στις 11 Μαίου 2017 ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός των Εσωτερικών, ενώ την 1η Δεκεμβρίου 2019 μετά από ανασχηματισμό ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Λουκάς Φουρλάς

Κατάρτιση (τίτλοι και πτυχία)

- 1989-1994: Πτυχίο (BSc) στις Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

- 2006: Μαθήματα Διερευνητικής Δημοσιογραφίας και Κάλυψης Διεθνών Κρίσεων, Πανεπιστήμιο Κολούμπια και Πανεπιστήμιο Τζόρτζ Ουάσινγκτον

Επαγγελματική σταδιοδρομία

- 1995-2016: Δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, παρουσιαστής κεντρικών δελτίων ειδήσεων

Πολιτική σταδιοδρομία

Καθήκοντα σε πολιτικό κόμμα ή εθνικό συνδικάτο

- 1992-1993: Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Θεσσαλονίκης. Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων (ΦΠΚ) Πρωτοπορία (φοιτητική παράταξη Δημοκρατικού Συναγερμού)

Καθήκοντα σε εθνικό κοινοβούλιο

- 2017-2019: Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Καθήκοντα σε εθνική κυβέρνηση

- 2008 : Εκπρόσωπος Τύπου του υποψήφιου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη

Άλλες δραστηριότητες

- Εμπνευστής της πρωτοβουλίας «Μικροί Ήρωες»

- Πρεσβευτής του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»

Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα κατάγεται από την Αμμόχωστο, είναι εγκεκριμένος λογιστής καθώς και διευθύνων σύμβουλος του ελεγκτικού οίκου HMI & Partners Ltd.

Βάσει του βιογραφικού του, είναι ορκωτός Λογιστής (Chartered Accountant), κατέχοντας τους τίτλους FCA, AIA, MSc (Econ) και BA (Hons), ως απόφοιτος του Thames Valley University of London και του Queen Mary and Westfield College University of London. Πρόσθετα, είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).

Διετέλεσε Υπουργός Υγείας, αντιπρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του εμπορικού κέντρου της Λευκωσίας (Nicosia Mall) και πρόεδρος της Ανόρθωσης.

Χρίστος Αγγελίδης

Ο Χρίστος Αγγελίδης κατάγεται από την Αμμόχωστο και δραστηριοποιείται με επιτυχία στον Τουριστικό και Ξενοδοχειακό τομέα σε Διευθυντικές και Διοικητικές θέσεις τα τελευταία 28 χρόνια. Ο κ. Αγγελίδης εξειδικεύεται στο σχεδιασμό στρατηγικής καθώς και στην οργάνωση και προώθηση που αφορούν όλο το φάσμα και τομείς του τουριστικού προϊόντος.

Οι διεθνείς εμπειρίες και διαπροσωπικές επαφές που αποκόμισε από την συμμετοχή του σε διεθνή συνέδρια, σεμινάρια, εκθέσεις και επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν συμβάλει στο να αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη για τον παγκόσμιο τουρισμό, για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις νέες τάσεις και δυναμικές της Τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Χρίστος Αγγελίδης κατέχει την θέση του Προέδρου του Παγκυπρίου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων καθώς και την θέση του Αντιπροέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου. Είναι επίσης μέλος τού ΔΣ του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων καθώς και της Μόνιμης Επιτροπής Τουρισμού του ΚΕΒΕ.

Ο κ. Αγγελίδης είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος DPA στον Σχεδιασμό Στρατηγικής Δημόσιας Πολιτικής από το πανεπιστήμιο [ University of Southern California, Los Angeles] καθώς Μεταπτυχιακού από το ίδιο πανεπιστήμιο στην Δημόσια Πολιτική και Δημόσια Διοίκηση.

Χριστιάνα Ξενοφώντος

Η Χριστιάνα Ξενοφώντος γεννήθηκε στη Λευκωσία και η καταγωγή της είναι από την Χάρτζια της Κερύνειας και τον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Από το 2020 εργάζεται ως η κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του Δημήτρη Δημητρίου, βουλευτή ΔΗΣΥ Λευκωσίας. Υπήρξε μέλος της Γραμματείας/Ομάδας Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Δημοκρατικού Συναγερμού και Βοηθός Επαρχιακός Γραμματέας της ΓΟΔΗΣΥ Κερύνειας.

Είναι η εκλελεγμένη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας (2023-2024), στο οποίο κατά τα έτη 2021-2022 διετέλεσε και Μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, ενώ από το 2018 μέχρι και το 2019 υπήρξε εκλελεγμένο μέλος του Συμβουλευτικού του Οργάνου για Αιτήσεις Ένταξης Μελών (CBMA). Κατά τα έτη 2019-2020 υπήρξε, επίσης, η εκλελεγμένη Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, εκπροσωπώντας την ΜΚΟ Cyprus Youth DiplomaCY.

Από τον Μάη του 2022 έχει τη δική της σειρά επεισοδίων Podcast “YOUth Inspire”, η οποία προβάλλεται από την NetcastZone και στόχο έχει την ενδυνάμωση των νέων σε ζητήματα που τους απασχολούν. Τον Οκτώβρη του 2022 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή “25 ανάσες σε γραφή”, από τις κυπριακές εκδόσεις ΡΙΖΕΣ.

Από το 2015 μέχρι και το 2019 εργάστηκε στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου ως Λειτουργός Προγραμμάτων και Πολιτικής για τη Νεολαία. Προήδρευσε της Εθνικής Ομάδας Εργασίας για τα θέματα Διαρθρωμένου Διαλόγου με τους Νέους (2015-2019). Το 2015 μέχρι και το 2017 υπήρξε η επίσημη εκπρόσωπος της Νεολαίας της Κύπρου στο Συμβούλιο Νεολαίας της Κοινοπολιτείας. Το 2018 ήταν μία εκ των βασικών ατόμων που συνέβαλαν στη συγγραφή, εκπροσώπηση και υπεράσπιση της υποψηφιότητας της Λευκωσίας για τον τίτλο Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας (Greater Nicosia 2021). Διετέλεσε εξωτερική συνεργάτιδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και σύμβουλος σε ζητήματα πολιτικής για τη νεολαία καθώς και ενεργό μέλος στις επιτροπές για αναγνώριση και πιστοποίηση της Μη Τυπικής και Άτυπης Μάθησης και του Λειτουργού Νεολαίας.

Ονησίφορος Ιορδάνου

• Γεννήθηκε στις 3ης Δεκεμβρίου 1963 στην Πάχνα

Σπουδές

• Έχει Διδακτορικό (PhD) στα Οικονομικά με εξειδίκευση στην Οικονομική Πολιτική, στην Χρηματοοικονομική Μηχανική και στην Οικονομετρία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY) των Η.Π.Α

• Έχει Μάστερ (MPhil) στα Οικονομικά/ Χρηματοοικονομικά από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY) των Η.Π.Α

• Έχει Μάστερ (ΜΑ) στα Οικονομικά από το Long Island University (LIU) των Η.Π.Α

• Έχει Πτυχίο (BSc) στα Οικονομικά από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

• Έχει Πτυχίο (LLB) στα Νομικά από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ακαδημαϊκή καριέρα στην Κύπρο

• Είναι Καθηγητής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) από το 2006 μέχρι σήμερα
o Είναι αντιπρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών, Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου
o Είναι μέλος της Συγκλήτου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

• Διδάσκει ως Ειδικός Επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Χρηματοοικονομική Μηχανική και Θέματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

• Διδάσκει ως Ειδικός Επιστήμονας στο ΤΕΠΑΚ Χρηματοοικονομικά και Νομικά.

• Κατά περιόδους δίνει διαλέξεις για θέματα Οικονομικής Διαχείρισης στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου σε Ανώτερους Αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Στο Εξωτερικό

• Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) Οικονομικά και Στατιστική από το 2004 -2005

• Δίδαξε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY) Οικονομικά, Χρηματοοικονομικά, Τραπεζικά και Στατιστική από το 1997 -2005

• Δίδαξε στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY) Ελληνική και Κυπριακή Οικονομία από το 2000 -2004

Κομματική Δραστηριότητα/ Εμπλοκή

• Είναι εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ από το 2018 μέχρι σήμερα

• Είναι μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ από το 2007 μέχρι σήμερα

• Διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ σαν Σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη από το 2012-2013

• Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΔΗΣΥ Λεμεσού από το 2007-2012

• Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της Σχολής Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΔΗΣΥ

• Είναι Ιδρυτικό μέλος της ΝΕΔΗΣΥ, 1977

Άλλες Δραστηριότητες/ Συμμετοχές

• Είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Δια Βίου Μάθησης από το 2019 μέχρι σήμερα.

• Είναι μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Σύνδεσμος Αγωνιστών Πόλεως και Επαρχίας Λεμεσού (ΣΑΠΕΛ) από το 2022 μέχρι σήμερα

• Διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ) από το 2014-2019

• Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Πάχνας

• Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Οργάνωσης Κυπρίων Αμερικής (ΕΦΟΚΑ)

• Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΚΟΑ)

• Διετέλεσε μέλος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ)

• Συμμετείχε σε πολλές αποστολές διαφώτισης Αμερικανών πολιτικών για το Κυπριακό πρόβλημα στην Αμερικανική Πρωτεύουσα.

• Έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής (ΚΟΑ) και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) το 1994 για την προσφορά και τους αγώνες του για δικαιοσύνη στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση