ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΣΥ: Επαναφορά Χριστοδουλίδη ως μέλος θα στείλει μήνυμα πλήρους ανοχής

Η ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός σχετικά με τις λεγόμενες διαγραφές μελών και τις σχετικές τοποθετήσεις στελεχών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με τις λεγόμενες διαγραφές μελών και σχετικές τοποθετήσεις στελεχών, επιθυμούμε να αναφέρουμε τα εξής:

1ον. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα κι όχι κόμμα διαγραφών. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει δημόσια τονίσει ότι οι αγκαλιές της παράταξης είναι ανοικτές για όλα του τα μέλη, ακόμη και αν έκαναν άλλες επιλογές στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Επαφίεται στα ίδια τα στελέχη που έκαναν άλλες επιλογές να αποφασίσουν κατά πόσο παραμένουν μέλη ή όχι. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε εξ αυτών δεν το επιθυμεί, μπορεί να ενημερώσει σχετικά γραπτώς το Γραφείο Οργανωτικού του Δημοκρατικού Συναγερμού.

2ον. Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επέλεξε ο ίδιος να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος, από τη στιγμή που αποφάσισε να λειτουργήσει εκτός του καταστατικού και κάθε έννοιας συντεταγμένης τάξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, παρά του ότι, του προσφέρθηκαν όλες ανεξαίρετα οι ευκαιρίες.

Επαναφορά του εκλελεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας ως μέλος, χωρίς μάλιστα ο ίδιος να το έχει αιτηθεί, θα στείλει το μήνυμα της πλήρους ανοχής σε αντιθεσμικές συμπεριφορές εντός του κόμματος, όσο σοβαρές και αν είναι αυτές. Επιπλέον, μια τέτοια ενέργεια δε θα συνδράμει προς τον στόχο της ενότητας της παράταξης.

3ον. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βάζει πάνω απ’ όλα τα συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Όπως προνοεί η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον έχει ενημερώσει ότι ως παράταξη θα στηρίζουμε κάθε πολιτική που κινείται προς την ορθή κατεύθυνση αλλά και ότι θα εναντιωθούμε ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, σε οποιαδήποτε ενέργεια πιστεύουμε ότι θα είναι ζημιογόνα. Επιπλέον δεν προτιθέμεθα να υποβάλουμε ένσταση στη συμπερίληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ένα θέμα που ο ίδιος ήγειρε. Επίσης, δηλώσαμε την ετοιμότητά μας να συμμετάσχουμε σε τεχνικές επιτροπές που ενδεχομένως να συσταθούν από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το εθνικό μας πρόβλημα με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας.

Τέλος, απευθύνουμε έκκληση προς όλα τα στελέχη και υποψηφίους να αποφύγουν τοποθετήσεις που επαναφέρουν το διχαστικό κλίμα. Η Κύπρος μας έχει ανάγκη από έναν δυνατό Δημοκρατικό Συναγερμό. Να επικεντρώσουμε την προσπάθειά μας στο μέλλον και την ενότητα της μεγάλης ιστορικής μας παράταξης, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε λάθη στα οποία αναντίλεκτα όλοι μας έχουμε υποπέσει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση