ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΣΥ για πυρά ΑΚΕΛ σε Νουρή: Καταφεύγουν σε αήθης χαρακτηρισμούς

Η ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Για δυο συνεχόμενες μέρες το ΑΚΕΛ βάλλει κατά του Υπουργού Εσωτερικών με αντικείμενο το μεταναστευτικό, καταφεύγοντας σε αήθης χαρακτηρισμούς οι οποίοι δεν εκφράζουν παρά μόνο εκείνους που τους εκτοξεύουν, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΣΥ.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Για δυο συνεχόμενες μέρες το ΑΚΕΛ βάλλει κατά του Υπουργού Εσωτερικών με αντικείμενο το μεταναστευτικό, καταφεύγοντας σε αήθης χαρακτηρισμούς οι οποίοι δεν εκφράζουν παρά μόνο εκείνους που τους εκτοξεύουν.

Να τους θυμίσουμε ότι οι άνεμοι που έσπειραν με την αδιέξοδη επιδοματική πολιτική, αφορούσαν και το μεταναστευτικό ζήτημα. Να θυμίσουμε επίσης ότι ήταν το ΑΚΕΛ που δημιούργησε συνθήκες ατελέσφορες για εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου. Μεταξύ άλλων πολλών και αυτά είναι λάθη της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ τα οποία η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να διορθώσει.

Οι ανθρωποκεντρικές πολιτικές μας είναι δεδομένες για το μεταναστευτικο και αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με τη σοβαρότητα που αρμόζει. Είναι όμως δεδομένο ότι η χώρα μας σηκώνει δυσανάλογο βάρος στην υποδοχή άτυπων μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου, με πολλαπλές επιπτώσεις στην κοινωνία.

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να μην το καταλαβαίνει, εξού και η μόνη λύση που προτείνουν είναι η καταφυγή σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Σχεδόν εννιά χρόνια κυβερνά ο κ. Νουρής και η παράταξη του όμως ακόμα τούς φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πιο τρανταχτή απόδειξη της αποτυχίας του κ. Νουρή και της κυβέρνησής του. Απάντηση πάντως δεν έδωσε ο Υπουργός για την αποτυχία ή απροθυμία της κυβέρνησης του να οδηγήσει στη δικαιοσύνη αυτούς που οργανώνουν και λειτουργούν κυκλώματα σύγχρονου δουλεμπορίου και εκμετάλλευσης προσφύγων και μεταναστών. Απάντηση δεν έδωσε γιατί η κυβέρνηση του δεν διεκδίκησε τίποτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ώρα που λαμβάνονταν κρίσιμες αποφάσεις.

Όταν οι πολίτες ακούνε τον κ. Νουρή να αναφέρεται σε αριθμούς και νόμους πρέπει να θυμούνται ότι είναι ο ίδιος Υπουργός που στην καραντίνα ήθελε να στείλει την αστυνομία μέσα στα σπίτια των πολιτών και νόμιζε ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν νόμιμο. Είναι ο ίδιος Υπουργός που, με στόμφο όπως το σημερινό, διαβεβαίωνε ότι η Κύπρος έχει το αυστηρότερο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων επενδυτών.

Ο τόπος δεν χρειάζεται κακέκτυπα του Τραμπ σε νευραλγικά υπουργεία. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική ασύλου και μετανάστευσης που να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Κύπρου, τη νομοθεσία της ίδιας μας της χώρας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση