ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΣΥ: Παράταση μειωμένου φόρου στα καύσιμα και επιδότηση ρεύματος

Θέση του κόμματος η παράταση των υφιστάμενων μέτρων για τρεις ακόμη μήνες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παράταση των έκτακτων μέτρων στήριξης και συγκεκριμένα «τα δύο μέτρα που σχεδιάστηκαν από το 2022 και υλοποιούνται μέχρι σήμερα, ήτοι (α) ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και (β) το σχέδιο επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει να παραταθούν για ακόμη τρεις μήνες, δηλαδή από την 1.7.2023 έως τις 30.9.2023» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά.

Αυτούσια οι δηλώσεις

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημείωσε τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιτρέπει τη παράταση των έκτακτων μέτρων στήριξης για την ενεργειακή κρίση μέχρι το τέλος του έτους, πριν τον οριστικό τερματισμό τους. 

Πιστεύουμε ότι τα δύο μέτρα που σχεδιάστηκαν από το 2022 και υλοποιούνται μέχρι σήμερα, ήτοι (α) ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και (β) το σχέδιο επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει να παραταθούν για ακόμη τρεις μήνες, δηλαδή από την 1.7.2023 έως τις 30.9.2023. 

Για το τελευταίο τρίμηνο του έτους  τα μέτρα θα πρέπει να επαναξιολογηθούν και να ληφθούν αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψην τόσο τον συνολικό πληθωρισμό όσο, βεβαίως, και τα δημόσια οικονομικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση