ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΣΥ: Να απαγορευτούν με νόμο οι εισφορές στα κόμματα

Θέτει παράλληλα το ερώτημα για το εάν η αντιπολίτευση θα στηρίξει την τροποποίηση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη δική του απάντηση δίνει μέσω γραπτής ανακοίνωσής του ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφορικά με τις κατηγορίες για τις εισφορές από φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες σε κόμματα αφού προωθεί νόμο που θα το απαγορεύει.

Με την νομοθετική μεταρρύθμιση που προωθείται λοιπόν θα απαγορεύεται η οποιαδήποτε εισφορά εταιρειών ή φυσικών προσώπων σε κόμματα ενώ την ίδια ώρα θέτει το ερώτημα εάν η αντιπολίτευση θα στηρίξει την τροποποίηση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε σχέση με το ζήτημα των εισφορών προς πολιτικά κόμματα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει τα ακόλουθα:

Όπως και πριν τις βουλευτικές εκλογές, έτσι και τώρα, η αντιπολίτευση οργανώνει και πάλι μια προσπάθεια συκοφάντησης του Δημοκρατικού Συναγερμού, χωρίς να κομίζει καμία πρόταση που να επιλύει οριστικά το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων. Πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό με σκοπό μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Σε ό,τι αφορά τις εισφορές προς το κόμμα μας:

Πρώτον, επαναλαμβάνουμε ότι όλες λήφθηκαν νόμιμα και με πλήρη διαφάνεια. Είχαν έγκαιρα δημοσιοποιηθεί αλλά και υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές του κράτους για έλεγχο χωρίς να προκύψει η παραμικρή παρατήρηση. Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν εξέφρασε όταν έπρεπε αντίρρηση για τις πολιτογραφήσεις τις οποίες τώρα, υποκριτικά, καταγγέλλουν.

Δεύτερον, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Δημοκρατικό Συναγερμό με ψεύδη και ανακρίβειες.

Τρίτον, ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλεί τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν εκ νέου, μια προς μια, τις εισφορές προς όλα τα κόμματα. Σε περίπτωση παραβιάσεων να επιβάλουν τις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία. Σε περίπτωση που αποδειχθεί παραβίαση, θα αποδώσουμε το σύνολο του συγκεκριμένου ποσού σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Καλούμε την αντιπολίτευση να δεσμευτεί προς την ίδια κατεύθυνση.

Τέταρτον, από τη στιγμή που εγείρεται ζήτημα δεοντολογίας για απολύτως νόμιμες εισφορές, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναλαμβάνει πρωτοβουλία και θα καταθέσει προσεχώς πρόταση νόμου για τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να απαγορευτεί η όποια εισφορά προς πολιτικά κόμματα, είτε από φυσικά είτε από νομικά πρόσωπα, πέραν της καθορισμένης συνδρομής των μελών του και της κρατικής χορηγίας.

Θα στηρίξει η αντιπολίτευση την πρωτοβουλία ή όλα αυτά που ακούμε είναι λόγια του αέρα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση