ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΣΥ σε Ακιντζί: Αποδεκτή μία άτυπη διάσκεψη υπό προϋποθέσεις

Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η θέση του Τ/κ ηγέτη για το αδιέξοδο στο Κυπριακό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Η θέση που διατυπώθηκε από τον κ. Ακιντζί ότι για το για το αδιέξοδο στο Κυπριακό δεν φταίνε οι παράμετροι των ΗΕ, αλλά η ε/κ πλευρά, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ευθύνη βαραίνει την τουρκική πλευρά που όχι μόνο αρνείται να επανέρθει στο διάλογο μέσα στο σωστό πλαίσιο αλλά εισβάλλει και στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Δημοκρατίας. Σημειώνουμε επίσης θετικά την θέση του κ. Ακιντζί για τους ιδιοκτήτες περιουσιών στα Βαρώσια αλλά τονίζουμε ότι παραμένει πάγια θέση μας η Αμμόχωστος να παραχωρηθεί στα ΗΕ σε πρώτο στάδιο για να μπορούν να απολαύσουν τις περιουσίες τους οι νόμιμοι ιδιοκτήτες όπως προβλέπεται και από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. », αναφέρει σε γραπτή του ο ΔΗΣΥ.

Σχετικά με την άτυπη διάσκεψη, σημειώνει ότι θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή δεδομένου ότι:

• Το πλαίσιο συζήτησης θα είναι αυτό των παραμέτρων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

• Θα λάβει χώρα με τη σύνθεση των συμμετεχόντων και των παρατηρητών όπως είχε συμφωνηθεί στις διασκέψεις για το Κυπριακό στη Γενεύη και στο Κρανς Μοντανά, αλλά και με οπωσδήποτε τη συμμετοχή ως παρατηρητή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Θα έχουν παύσει οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και άρα η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Αν και εφόσον τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις ο Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζει μια τέτοια διάσκεψη» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση