ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δράκου για οικογενειακό δίκαιο: Υιοθετήθηκαν σύγχρονες αντιλήψεις

Χαιρετίζει την υπερψήφιση νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου

ΚΥΠΕ

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ομόφωνη υπερψήφιση, από την Ολομέλεια της Βουλής, της πρώτης δέσμης των τεσσάρων νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου.

Σε γραπτή δήλωση αναφέρε ότι έγινε σήμερα ένα πολύ σημαντικό βήμα αφού υιοθετήθηκαν παιδοκεντρικού χαρακτήρα σύγχρονες αντιλήψεις όπως, το συναινετικό διαζύγιο, η ισότητα μεταξύ των συζύγων και η εξομάλυνση των οικογενειακών σχέσεων.

Παράλληλα, αναφέρει, τα νομοσχέδια συμβάλλουν στην επίσπευση του χρόνου εκδίκασης των οικογενειακών υποθέσεων αφού πλέον δεν απαιτείται η εκδίκαση από τρείς δικαστές αλλά από έναν.

Η κ. Δράκου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στα πολιτικά κόμματα που στήριξαν, με τις εισηγήσεις και τη θετική τους ψήφο, τα νομοσχέδια και την αισιοδοξία ότι με το συναινετικό κλίμα που επικρατεί, θα τύχουν ανάλογης μεταχείρισης και τα υπόλοιπα τέσσερα νομοσχέδια που βρίσκονται στο στάδιο της συζήτησης και ολοκληρώνουν τον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου.

Ευχαρίστησε και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για την εξαιρετική συνεργασία και ειδικότερα τον Πρόεδρό της, όπως και όλους του εμπλεκόμενους φορείς, που με τις απόψεις τους βοήθησαν στην τελική διαμόρφωση των νομοσχεδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση