ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δράκου - Προαναγγέλλει βελτιώσεις στην υλοποίηση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

Με αφορμή την έκθεση GREVIO

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα μελετήσει την πρώτη έκθεση για την Κύπρο της Ομάδας εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τη δράση κατά της βίας κατά των γυναικών και την οικιακή βία (GREVIO) και θα προβεί σε περαιτέρω βελτιώσεις στη βάση των εισηγήσεων των εμπειρογνωμόνων, που αφορούν στην υλοποίηση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αρμόδια Υπουργός, Στέφη Δράκου. Επισήμανε παράλληλα τα «αρκετά θετικά» νομικά και πολιτικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τις κυπριακές αρχές, μετά την επικύρωση της Σύμβασης και τα οποία καταγράφονται στην έκθεση της GREVIO.

Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, η κ. Δράκου είπε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης την έχει λάβει, για να σημειώσει ότι αρκετές από τις εισηγήσεις που γίνονται «έχουν ήδη τροχοδρομηθεί».

Σύμφωνα με την Στέφη Δράκου «η έκθεση της GREVIO για Κύπρο έχει αρκετά θετικά στοιχεία για τις κυπριακές Αρχές, σε σχέση με νομικά μέτρα που έχουν ληφθεί και πολιτικές».

Όπως σημείωσε το Υπουργείο της θα μελετήσει τις εισηγήσεις που γίνονται, ώστε για όσες δεν έχουν τροχοδρομηθεί δράσεις, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στη συνεχεία.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις. Ήδη κάποιες από αυτές έχουν τροχοδρομηθεί. Θα μελετήσουμε όλες τις εισηγήσεις και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα», είπε η κ. Δράκου.

Επισήμανε, τέλος, πως η GREVIO σημειώνει στην Έκθεσή της ότι διαπίστωσε «την αποφασιστικότητα» των αρχών στην Κύπρο, για την υλοποίηση της Σύμβασης και ότι έχουν ληφθεί πολλές πολιτικές και μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2022, αντιπροσωπεία της επιτροπής πραγματοποίησε την πρώτη επιτόπια επίσκεψη στην Κύπρο, με στόχο την αξιολόγηση των μέτρων και πολιτικών που εφαρμόζονται, προς συμμόρφωση με το εκτενές κατευθυντήριο πλαίσιο, που εγκαθιδρύει η διεθνής Σύμβαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση