ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:34
 

Δράσεις της Κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συζήτηση την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης, με θέμα τον συντονισμό για τις δράσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση των φαινομένων της Κλιματικής Αλλαγής.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό ζήτημα και οι συνέπειες του που είναι αντιληπτές σε όλους.

Σημειώνεται ότι ειδικές έρευνες έδειξαν ότι η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 1,3 βαθμούς Κελσίου. Οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών αρχίζουν να γίνονται άμεσα αισθητές και στην καθημερινή ζωή μας. Ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πυρκαγιές, τροπικές βροχές, καύσωνες και άλλα, απειλούν να γίνονται πιο έντονα και πιο συχνά, με πιθανή επίδραση και στον παράλιο θαλάσσιο βιότοπο. Είναι γνωστό ότι η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου είναι η πιο ευάλωτη σε κλιματικές αλλαγές περιοχή του πλανήτη.

Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε κατευθύνσεις, προκειμένου η Κύπρος να αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία προσφερόμενη να παίξει συντονιστικό ρόλο στις προσπάθειες που γίνονται από τις χώρες τις περιοχής μας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και των συνεπειών της στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι προσπάθειες αυτές διεξάγονται στη βάση της Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή, που επιτεύχθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2015, την οποίαν υπέγραψε και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε επίσης ότι θα συνεχιστεί και εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και για διαπαιδαγώγηση των επόμενων γενιών, μέσα από τα ειδικά προγράμματα και δράσεις τόσο στα σχολεία όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.
Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ενέργειας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, o Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό και η Συντονίστρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Το όνομά του, Ανδρέας, ο πολυμήχανος βασιλιάς της δημοσιογραφίας σε εφημερίδα της Κύπρου που μαζί με ...»
Yiannos  |  07:58

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Μα εμείς ξυπνήσαμε! Σταματήστε επιτέλους! Δεν δεχόμαστε να μας περιπαίζετε με τις δήθεν ατοπίες του ...»
Yiannos  |  07:58

Η «καταιγίδα» στο κυπριακό ποδόσφαιρο

«Pios paei stixima oti tipote to spoudeo den tha gini me aftin tin ipothesi? Oloi kouppa apanni tha tin ...»
tiktok  |  06:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X