ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δυτικά της Πάφου τουρκικό περιπολικό σκάφος

Εθεάθη ανοιχτά του Πρωταρά καμία ανησυχία λένε αρμόδιες αρχές

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στα όρια των δώδεκα ναυτικών μιλίων και από την πλευρά της θαλάσσιας οριογραμμής ελευθέρων με κατεχόμενες περιοχές ανοιχτά της Αμμοχώστου εντοπίσθηκε να πλέει πολεμικό σκάφος της Τουρκίας. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πρόκειται για μικρό σχετικά σκάφος προφανώς περιπολικό θαλάσσης το οποίο έγινε ορατό από την περιοχή Πρωταρά.

Το σκάφος σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» εντοπίσθηκε εγκαίρως από τα ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού και του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) και όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις καλέστηκε στον ασύρματο όπου του ανακοινώθηκε ότι έχει εισέλθει σε περιοχές που εμπίπτουν στον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η «Κ» επικοινώνησε με το ΚΣΕΔ και αυτό το οποίο μας τονίσθηκε ήταν ότι η παρουσία του τουρκικού σκάφους δεν εμπνέει καμία ανησυχία και πρόκειται για πάγια τακτική των κατοχικών αρχών να προκαλούν με τον τρόπο αυτό. Το τουρκικό σκάφος από τη στιγμή που πέρασε σε ύδατα που ελέγχει η Δημοκρατία παρακολουθείται συνεχώς τόσο από τα ηλεκτρονικά συστήματα όσο και από μέσα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το τουρκικό σκάφος πλέει Δυτικά της Πάφου στο 14 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κύπρου και απομακρύνεται

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ