ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:14
 

Ε. Θεοχάρους: Χρειάζεται «μακρόπνοη» πολιτική στο Κυπριακό

Για την ανάγκη του Εθνικού Συμβουλίου να εισέλθει σε συνεδρίες μακράς διαρκείας και την εξεύρεση κοινής πολιτικής αναφέρθηκε το Κίνημα Αλληλεγγύης

Newsroom K

Σε ανακοινώσεις τύπου το Κίνημα Αλληλεγγύη τοποθετήθηκε επί της ανάγκης για χάραξη «μακρόπνοης» πολιτικής στο Κυπριακό Πρόβλημα και την μελλοντική αποφυγή λαθών τα οποία μπορεί να κοστίσουν. Ταυτόχρονα η κα. Θεοχάρους απάντησε στα δημοσιεύματα των εφημερίδων «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» και «ΠΟΛΙΤΗ».

Το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεδρίες διάρκειας να χαράξει «Μακρόπνοη Πολιτική»

Τα έχουμε πει πολλές φορές. Ανεμοδέρνουμε, αυτοσχεδιάζοντας. Τα σκάνδαλα πληθαίνουν, η ατιμωρησία βασιλεύει.

Στο Κυπριακό ακολουθούμε, ως πυροσβέστες, τα γεγονότα.

Είτε η μια πτυχή του προβλήματος αφορά την Αμμόχωστο, είτε τις εγγυήσεις, είτε τα επεμβατικά δικαιώματα της κατοχικής Τουρκίας. Οι κυβερνώντες παραπαίουν, και «δραστηριοποιούνται» όταν ο «κόμπος» φθάσει στο χτένι.

Για να είμαστε σοβαροί και να μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, πρέπει επιτέλους το Εθνικό Συμβούλιο να συνέλθει σε συνεδρίες διαρκείας για να συζητήσει και να καλύψει όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Κύπρο και τον μικρόκοσμο της. Να χαράξει μακρόπνοη πολιτική, με τη βοήθεια των ειδικών που η Κύπρος ευτυχώς διαθέτει, και να αρχίσουμε να την υλοποιούμε.

Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να αυτοσχεδιάζουμε και να ψάχνουμε, κατόπιν εορτής, τα λάθη μας.

Απαντήσεις σε δημοσιεύματα «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» και «ΠΟΛΙΤΗ»

Η Ελένη Θεοχάρους βρίσκεται στα Φώκλαντ ως πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας και ως πρόεδρος επί δεκαετίας της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας, και κατά την προεδρία της πέτυχε την αναβάθμιση του στάτους του κοινοβουλίου σε συμμετέχοντα πλήρους δραστηριότητας.

Της ζητήθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να το πράξει για ενίσχυση της κυπριακής αντιπροσωπείας και δεν μετέβη για διακοπές, όπως αφήνεται να εννοηθεί σε κάποια δημοσιεύματα.

Αν η αξιοποίηση της εμπειρίας πρώην βουλευτών καταστρέφει οικονομικά το κράτος, το ποσό που δαπάνησε η Βουλή θα επιστραφεί.

Το ταξίδι είναι εξ αντικειμένου δύσκολο, με μεγάλες ενδιάμεσες στάσεις και το αεροπλάνο φθάνει στα Φώκλαντ μόνο μια φορά την εβδομάδα. Η Ελένη Θεοχάρους καλύπτει τα έξοδα των ενδιάμεσων στάσεων από μόνη της ως μη όφειλε.

Η Ελένη Θεοχάρους στα πλαίσια της δικής της αντίληψης για το ρόλο των βουλευτών, διοργάνωσε αποστολές σε τρίτες χώρες με έξοδα των χωρών αυτών, και με συμμετοχή εν ενεργεία ή πρώην Κυπρίων βουλευτών και Ευρωβουλευτών. Συνεπώς οι χυδαιότητες επιστρέφονται.

Εμείς δεν έχουμε καμία ένσταση για τον έλεγχο της Βουλής γιατί κάνουμε το καθήκον μας. Θα αποστείλουμε στο Γενικό Ελεγκτή όλα τα δεδομένα που αφορούν την αποστολή Φώκλαντ.

Ο Δούρειος Τύπος ή Ίππος ή κάμηλος ας αποφασίσει: Είναι υπέρ ή κατά του Γενικού Ελεγκτή; Γιατί εμείς τον στηρίζουμε. Η επίθεση κατά της Ελένης Θεοχάρους δεν έχει να κάνει με τα Φώκλαντ, αλλού στοχεύουν οι σταλινοχουντικοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X