ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΔΕΚ για Χρίστου: Εκτός από φυγόστρατος είναι και ανιστόρητος

Τι αναφέρει το κόμμα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις χθεσινοβραδινές αναφορές του Προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, στον Βάσο Λυσσαρίδη, εξέδωσε η ΕΔΕΚ. Συγκεκριμένα, το κόμμα αναφέρει ότι «για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται πως ο Χρίστος Χρίστου, εκτός από φυγόστρατος είναι και ανιστόρητος». Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ δήλωσε στην εκπομπή «Οmega Δημοκρατία» ότι «το ίδιο το σώμα της Βουλής αποφάσισε την 31η Ιανουαρίου 1974 να τον ανακηρύξει [τον Γρίβα] ως άξιο τέκνο της πατρίδας, με βουλευτές τον πρώην Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, τον μακαρίτη Βάσο Λυσσαρίδη και αρκετούς άλλους».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Κατά την χθεσινοβραδινή εκπομπή "Οmega Δημοκρατία", ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, είπε:

«Το ίδιο το σώμα της Βουλής αποφάσισε την 31η Ιανουαρίου 1974 να τον ανακηρύξει [τον Γρίβα] ως άξιο τέκνο της πατρίδας. Υπενθυμίζω στους παλαιότερους, και οι νεότεροι είναι καλά να μαθαίνουν κάποια πράγματα περί ιστορίας, ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν επί διακυβέρνησης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, με βουλευτές, μεταξύ άλλων, ο μακαρίτης πρώην Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ο μακαρίτης επίσης Βάσος Λυσσαρίδης και αρκετοί άλλοι. Το ψήφισμα, λοιπόν, που τον ανακηρύσσει σε άξιο τέκνο της πατρίδας, πέρασε με τις ψήφους όλων των κομμάτων πλην 6 βουλευτών του ΑΚΕΛ που τήρησαν αποχή».

Πολύ ορθώς αναφέρει ο Χ. Χρίστου ότι οι νεότεροι είναι καλά να μαθαίνουν περί ιστορίας.

Η εν λόγω συνεδρία της Βουλής στην οποία αναφέρεται ο Χ. Χρίστου, συγκλήθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Βουλής που είχε την αρμοδιότητα σύγκλησής της. Ο Βάσος Λυσσαρίδης δεν πάρεστη καν στην εν λόγω συνεδρία, γνωρίζοντας πως με την κίνησή του αυτή θα τόνιζε ακόμη περισσότερο την αντίθεσή του στο εν λόγω ψήφισμα.

Κατανοούμε τους λόγους της τοποθέτησης του Προέδρου του ΕΛΑΜ. Όμως για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται πως ο Χρίστος Χρίστου, εκτός από φυγόστρατος είναι και ανιστόρητος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση