ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΔΕΚ: Η σκανδαλώδης ασυδοσία του τραπεζικού συστήματος δεν έχει τέλος

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ, αναφορικά με τα επιτόκια των τραπεζών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, Η σκανδαλώδης ασυδοσία και πρόκληση του τραπεζικού συστήματος και η εχθρική προς την κοινωνία και την οικονομία συμπεριφορά, συνεχίζεται.

Επιπρόσθετα τόνιζει στην ανακοίνωση, ότι η αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος σε βάρος των δανειοληπτών, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η σκανδαλώδης ασυδοσία και πρόκληση του τραπεζικού συστήματος και η εχθρική προς την κοινωνία και την οικονομία συμπεριφορά, συνεχίζεται με τις νέες αυξήσεις των δανειστικών επιτοκίων, τη στιγμή που αναμένεται μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Και αυτό γίνεται έτσι ώστε, όταν ανακοινωθεί η μείωση των δανειστικών επιτοκίων, το κυπριακό τραπεζικό σύστημα που έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια, θα διατηρήσει τα έσοδα του στα ίδια επίπεδα και θα μπορεί να συνεχίσει τα υπερκέρδη του ανενόχλητο.

Η αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος σε βάρος των δανειοληπτών, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, την οποία καλούμε να εξετάσει το θέμα και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.
Ειδικά όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τράπεζες καταθέτουν την ρευστότητα τους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 4%, ενώ τα καταθετικά επιτόκια που δίνουν είναι από μηδενικά μέχρι αμελητέα και προσθέτουν με αυτό τον τρόπο στα υπερκέρδη τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση