ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΔΕΚ - Κατέθεσε προτάσεις για τη ναυτιλία στην Υφυπουργό

Σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη ανέφεραν ότι είχαν εποικοδομητική συζήτηση

ΚΥΠΕ

Προτάσεις για τον τομέα της ναυτιλίας κατέθεσε η ΕΔΕΚ σήμερα σε συνάντηση με την Υφυπουργό Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, και με συνεργάτες της. Τόσο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, όσο και η Υφυπουργός, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ανέφεραν ότι είχαν εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου.

«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να δεχτούμε εισηγήσεις σχετικά με την ναυτιλία, ένα από τους ζωτικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας», δήλωσε η Υφυπουργός, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΕΚ σχετικά με τη συνάντηση.

Πρόσθεσε ότι «η ΕΔΕΚ διαχρονικά στήριζε από τη σύσταση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας πάντοτε με εισηγήσεις και στη Βουλή ήταν δίπλα σε οποιαδήποτε πρόταση ερχόταν από το Υφυπουργείο». Είπε ακόμα, ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για τα σχέδια του Υφυπουργείου, τα οποία είναι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σκοπός του σχεδιασμού, όπως είπε, είναι «μαζί να κάνουμε τη ναυτιλία ακόμα πιο ανταγωνιστική και να μεγαλώσει όπως όλοι την οραματιζόμαστε και τη θέλουμε».

Στις δικές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε ότι «ο τομέας της ναυτιλίας είναι από τους πιο σημαντικούς στην κυπριακή οικονομία και ειδικά αυτή την περίοδο με όλα όσα διαδραματίζονται, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο».

Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του ναυτιλιακού τομέα, με την προσέλκυση νέων εταιρειών, με την εγγραφή νέων πλοίων υπό κυπριακή σημαία και γενικά να αναβαθμίσουμε και να σταθεροποιήσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη συμβολή της ναυτιλίας στην κυπριακή οικονομία».

Εξέφρασε την ευχή οι προτάσεις της ΕΔΕΚ να τύχουν «της ανάλογης αξιολόγησης και από την πλευρά του Υφυπουργείου, δεδομένης της σύμπτωσης απόψεων σε πολλά σημεία, είμαστε στη διάθεση του Υφυπουργείου για εποικοδομητική συνδρομή, τόσο όσον αφορά στην κατάθεση προτάσεων, αλλά και τη στήριξη των δράσεων, που ήδη το Υφυπουργείο έχει προγραμματίσει».

Κατέληξε ότι αυτή η συνάντηση ήταν «η αρχή μιας σειράς συναντήσεων και μιας εποικοδομητικής συνεργασίας, η οποία πιστεύω θα αποβεί προς όφελος της πατρίδας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση