ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΔΕΚ προς Παμπορίδη: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Ο κ. Παμπορίδης αρέσκεται στις ατάκες για να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε θέματα στα οποία εμπλέκεται άμεσα την περίοδο που διετέλεσε υπουργός, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Ο κ. Παμπορίδης αρέσκεται στις ατάκες για να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε θέματα στα οποία εμπλέκεται άμεσα την περίοδο που διετέλεσε υπουργός», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ. Επιπλέον επισημαίνει «Το μόνο που είχε να δηλώσει μετά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και τον διαψεύδουν, είναι ότι «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Συμφωνούμε απόλυτα. Η ρύση αυτή ταιριάζει απόλυτα στη συμπεριφορά του, όπως επίσης και το ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο κ. Παμπορίδης αρέσκεται στις ατάκες για να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε θέματα στα οποία εμπλέκεται άμεσα την περίοδο που διετέλεσε υπουργός.

Η απάντησή του στα ντοκουμέντα που δώσαμε χθες στη δημοσιότητα, όχι μόνο διαψεύδουν τις δημόσιες τοποθετήσεις του για το ότι «δεν γνωρίζει την εταιρία Babymed», αλλά τον αφήνουν και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο. Το μόνο που είχε να δηλώσει μετά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και τον διαψεύδουν, είναι ότι «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Συμφωνούμε απόλυτα. Η ρύση αυτή ταιριάζει απόλυτα στη συμπεριφορά του, όπως επίσης και το ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Σύμφωνα με το καταστατικό (παράγραφος 3.4) της εταιρείας Babymed που συνέταξε το γραφείο του κ. Παμπορίδη και της οποίας ήταν διευθυντής (αλλά κατά τα άλλα χθες μας είπε ότι δεν γνώριζε την εταιρεία), η κύρια δραστηριότητα της Babymed καταγράφεται ως εξής:

3.4 Η αγορά, πώληση, απόκτηση, ενοικίαση, υπενοικίαση, κατοχή και λειτουργία υπό οποιανδήποτε ιδιότητα νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων, νοσηλευτηρίων, σανατορίων, γηροκομείων, ξενώνων, χώρων σταθμεύσεως και άλλων χώρων και οικημάτων σχετικών με τα προαναφερθέντα καθώς και η παροχή συναφών υπηρεσιών και σχετικών με αυτά.

Όλα αυτά εάν τοποθετηθούν με λογική σειρά το παζλ ολοκληρώνεται:

1. Ο κ. Παμπορίδης φρόντισε στη νομοθεσία του ΓεΣΥ, τα ελλείμματα των δημόσιων Νοσηλευτηρίων, να καλύπτονται τα πρώτα πέντε χρόνια της αυτονόμησης (Ιούνιος 2019-Ιούνιος 2024), χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθεί με την Ε.Ε. για να εξασφαλίσει εξαίρεση σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η πέραν των πέντε ετών ενίσχυση. Μετά τον Ιούνιο του 2024 το κράτος δεν θα μπορεί να καλύψει τα ελλείμματα γιατί θα θεωρείται κρατική ενίσχυση και απαγορεύεται.

2. Δεν φρόντισε να αναδιοργανώσει το Δημόσια Νοσηλευτήρια και να τα καταστήσει οικονομικά αυτοδύναμα πριν από την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ ώστε να μην απαιτείται η κάλυψη ελλειμμάτων από την Κυβέρνηση.

3. Τα ελλείμματα όταν δεν θα μπορέσουν να καλυφτούν αναγκαστικά θα οδηγήσουν είτε σε κλείσιμο των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων (περίπτωση Κυπριακών Αερογραμμών), είτε σε ενοικίαση ή πώληση (περίπτωση Συνεργατισμού).

4. Ο κος Νίκολσον λόγω της προηγούμενης εμπειρίας αλλά και των σχέσεών του, θα αποτελούσε ιδανικό σύνδεσμο για την ανάληψη διαχείρισης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων από Βρετανικά κεφάλαια, είτε απευθείας, είτε δια μέσω της εταιρίας Babymed. Αυτό φυσικά για κάποιους θα ήταν με το αζημίωτο.

Από αυτή τη διαδικασία ποια θα ήταν τα οφέλη του κ. Παμπορίδη ο καθένας μπορεί να τα αντιληφθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση