ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΔΕΚ: Χωρίς ενημέρωση για την δικαστική απόφαση που αναβάλει τις εκλογές

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση από την ΕΔΕΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χωρίς καμία ενημέρωση είναι το κόμμα της ΕΔΕΚ, σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι εσωκομματικές εκλογές για τον νέο πρόεδρο του κινήματος, αναβάλλονται μετά από δικαστικό διάταγμα απόρροια προσφυγής υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΡΙΚ η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου, δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής εάν υπάρχει τέτοια απόφαση και έτσι δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση από την ΕΔΕΚ.
Την προηγούμενη εβδομάδα, επτά μέλη της ΕΔΕΚ τα οποία διετέλεσαν επί σειράν ετών μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή/και του Πολιτικού Γραφείου προχώρησαν σε καταγγελία ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για υποβολή υποψηφιότητας για την Κεντρική Επιτροπή.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, ως δικαιολογία προβλήθηκε το ότι δεν παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως για να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους. Να σημειωθεί ότι το κόμμα δέχεται πάντα υποβολή υποψηφιοτήτων είτε με προσωπική παρουσία του αιτούντος, μέσω ΦΑΞ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και τηλεφωνικώς όπως έγινε πριν από 20 μέρες στη Λεμεσό.

Η απάντηση της ΕΔΕΚ

Η ηγεσία της ΕΔΕΚ «τήρησε όλες τις νομότυπες διαδικασίες ώστε να αποστερηθούν από κάποιους οι δικαιολογίες διασυρμού του κόμματος», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, σχετικά με την καταγγελία των επτά μελών του κόμματους για απόρριψη των υποψηφιοτήτων τους.

«Ως εκ τούτου η παραλαβή των αιτήσεων για υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή και για την ηγεσία, έπρεπε να κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί και προϋπέθετε είτε προσωπική παρουσία είτε με πιστοποιημένη εξουσιοδότηση από πιστοποιών υπάλληλο» ανέφερε στην δήλωση του ο κ. Σολομωνίδης.

Το κίνημα σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, διανύει μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας και εσωκομματικών εντάσεων που προκαλούν τριγμούς στα θεσμικά όργανα του κόμματος. Καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαγραφές μελών και ενστάσεις σε υποψηφιότητες συνθέτουν ένα περίπλοκο σκηνικό το οποίο εκτυλίσσεται το τελευταίο δίμηνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση