ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έφυγε από τη ζωή η Μιμή Κυπριανού

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει ο πολιτικός κόσμος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έφυγε σήμερα, Δευτέρα (22/11), από τη ζωή η Μιμή Κυπριανού, σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανου, σε ηλικία 89 ετών.

Η Μιμή γνώρισε τον Σπύρο Κυπριανού κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αγγλική Φιλολογία στο Λονδίνο. Η Μιμή και ο Σπύρος απέκτησαν δύο γιους, τον Αχιλλέα και τον Μάρκο.

Την χαρακτήριζε η απλότητά της, αλλά και ο τρόπος που στέκονταν δίπλα από το σύζυγό της. Μάλιστα, ο Σπύρος Κυπριανού είχε δηλώσει δημόσια πως θαυμάζει τον τρόπο που η ίδια μεγάλωσε τα παιδιά τους, αφού εκείνος λόγω δουλειάς δεν έμενε πολύ στο σπίτι.

Σε μια από τις σπάνιες της συνεντεύξεις στο must το 2013, η ίδια τότε είχε δηλώσει πως όταν άφησε πλέον τη θέση της Πρώτης Κυρίας ένιωσε ελευθερία. Είπε, μάλιστα, πως δεν θα ξεχάσει ποτέ την αγάπη του κόσμου και τον τρόπο με τον οποίο όλοι την αγκάλιασαν.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.
 
Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό. Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.

Ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Μιμής Κυπριανού.

Συλλυπητήρια Νίκου Αναστασιάδη 

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια της Μιμής Κυπριανού, της πρώτης Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους υιούς της Αχιλλέα και Μάρκο και στους λοιπούς οικείους της», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

H ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Μιμής Κυπριανού, συζύγου και συντρόφου ζωής του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού, ιδρυτή του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Μιμή Κυπριανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βέροια και σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Λονδίνο όπου γνώρισε τον μετέπειτα πρόεδρο του ΔΗΚΟ και της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού, και τον ακολούθησε στην Κύπρο.

Όλα τα χρόνια της ενασχόλησης του συζύγου της με τα κοινά υπήρξε συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης του. Πορεύθηκε αθόρυβα και σεμνά κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους.

Ως η πρώτη σύζυγος προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, άφησε το δικό της στίγμα και σίγουρα κόσμησε τον θεσμό της Πρώτης Κυρίας.

Διακρινόταν για την φιλοπατρία, την καλοσύνη την φιλανθρωπία και την απλότητα της.

Αγάπησε βαθιά την Κύπρο και τον λαό της αλλά και η Κύπρος της ανταπέδωσε την αγάπη αφού σε όλη την ζωή της έχαιρε καθολικής εκτίμησης και σεβασμού.

Στα παιδιά της Αχιλλέα, Μάρκο και Μαίρη καθώς και στις αγαπημένες της εγγονές απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου, της ηγεσίας και των υποστηρικτών του Δημοκρατικού Κόμματος και ευχόμαστε να βρουν παρηγοριά στην γνώση ότι ευτύχησαν να ζήσουν μια τέτοια μάνα και γιαγιά.

Αιώνια και άσβεστη θα είναι η μνήμη της στις καρδιές μας.

H ανακοίνωση του ΔΗΣΥ

Η Μιμή Κυπριανού, σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού, η οποία έζησε κατά κοινή ομολογία μια ζωή απλή και χαμηλών τόνων, αντανάκλαση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς της, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Πλούσια ήταν η φιλανθρωπική της δράση και η προσφορά της Μιμής Κυπριανού στον συνάνθρωπο, επί πολλά συναπτά έτη μέσα και από συναφείς Οργανώσεις.

Ηγεσία και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Μιμής Κυπριανού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση