ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έφυγε από την ζωή ο Σόλων Κασίνης

Σε ηλικία 70 ετών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Σόλων Κασίνης ο οποίος είχε διατελέσει και βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Βιογραφικό

Ο Σόλων Κασίνης γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδεια στις 15 Απριλίου 1952. Σπούδασε μάρκετινγκ στο Chartered Institute of Marketing στο Ηνωμένο Βασίλειο, διοίκηση επιχειρήσεων στο The Philips College στη Λευκωσία και χημική μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήταν νυμφευμένος με την Κίκα Χριστοφόρου και είχε δύο υιούς και μια κόρη.

Πολιτική διαδρομή

Την περίοδο 2004-2014 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕτΑΠ). Την περίοδο 2005-2010 ήταν Πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας και Πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ). Από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ). Από τον Απρίλιο 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 ήταν σύμβουλος για θέματα ενέργειας του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά (Απρίλιος 2014-Ιανουάριος 2015).
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2016 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ για την ΙΑ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Ως βουλευτής, διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Παραιτήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019 λόγω προβλημάτων υγείας.

Συλλυπητήριο μήνυμα ΔΗΠΑ-Συνεργασία

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια για το θάνατο του Σόλωνα Κασίνη, ενός τεχνοκράτη - δημόσιου υπηρέτη, που μάλιστα υπηρέτησε και την Πολιτεία από τη θέση του Βουλευτή.

Ο εκλιπών είχε εξέχουσα τεχνοκρατική γνώση σε θέματα ενέργειας και στήριξε ποικιλοτρόπως τις προσπάθειες της κυβέρνησης για οριοθέτηση ΑΟΖ και δημιουργία γεωτρητικού προγράμματος για τη χώρα μας.

Ο Σόλωνας Κασίνης πρωτοστάτησε στη δημιουργία και προώθηση πολλών από τα προγράμματα πράσινης οικονομίας, που σήμερα η χώρα προσπαθεί να εφαρμόσει και θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες για τις πολύτιμες και άοκνες υπηρεσίες του.
Απευθύνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους οικείους του, καθώς και σε όλους τους πολιτικούς και άλλους συνεργάτες του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Θλίψη ΑΚΕΛ για το θάνατο του Σόλωνα Κασίνη

Θλίψη εκφράζει το ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Σόλωνα Κασίνη, ο οποίος άφησε το τεχνοκρατικό αποτύπωμά του στην ενεργειακή πολιτική της χώρας υπηρετώντας για πολλά χρόνια από το πόστο του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου και Ενέργειας και από άλλα σημαντικά πόστα. Ο Σόλων Κασίνης υπηρέτησε επίσης την πολιτεία από τα έδρανα της Βουλής.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήρια Δημοκρατικού Συναγερμού για τον θάνατο του Σόλωνα Κασίνη

Ο Πρόεδρος η ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για τον θάνατο του Σόλωνα Κασίνη.

Ο Σόλωνας Κασίνης υπηρέτησε τα κοινά μεταξύ άλλων και ως Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σε όλη του τη ζωή ήταν διαρκής η ενασχόλησή του με τα ζητήματα της ενέργειας, υπηρετώντας σε ουσιώδεις για τον τόπο μας θέσεις, πάντα με τον ίδιο ζήλο, την αίσθηση του καθήκοντος, την αφοσίωση και την ακεραιότητα να τον διακρίνουν. Το έργο του και η προσήλωσή του υπήρξαν καίρια για την πρόοδο των ζητημάτων που άπτονται των υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Γεγονός που του αναγνωρίστηκε εφόσον θήτευσε και ως σύμβουλος για θέματα ενέργειας και για την κυβέρνηση της Ελλάδας την περίοδο 2014-15.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τα παιδιά και τους οικείους του.

Αιωνία η μνήμη του.

ΔΗΚΟ: Ειλικρινή συλλυπητήρια για το θάνατο του Σόλωνα Κασίνη

Η ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζουν βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, Σόλωνα Κασίνη.

Ο Σόλων Κασίνης συνέδεσε το όνομα του με την ενεργειακή πολιτική της Κύπρου και εργάστηκε σκληρά προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικές για τον τόπο μας συμφωνίες.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ  |  ΑΚΕΛ  |  ΕΔΕΚ  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Η ένταξη και η εκλογής του με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ δεν του βγήκε σε καλό και άρχισε η ποικιλότροπη οπισθοδρόμηση.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση