ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Είδε Χριστοδουλίδη η ΔΗΠΑ - Γόνιμη η πρώτη συνάντηση

Τι δήλωσαν Καρογιάν και Χριστοδουλίδης

ΚΥΠΕ

Την πρώτη συνάντηση, διάρκειας 2,5 ωρών, πραγματοποίησαν την Τρίτη η Γραμματεία της ΔΗΠΑ – Συνεργασία με τον υποψήφιο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΠΑ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν, έκανε λόγο για μια πολύ γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση, για το Κυπριακό, την Οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, την Παιδεία, τη Γεωργία, τις Υπηρεσίες, ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. "Αντιλαμβάνεστε ότι έστω και αν ήταν μακρά η πρώτη συνάντηση, δεν είχαμε την ευκαιρία σε βάθος να δούμε τις διάφορες πτυχές και να δούμε και τις πολιτικές που χρειάζονται για να μπορέσουμε να μεταβούμε στη νέα εποχή με μεγαλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα", σημείωσε.

Ο κ. Καρογιάν πρόσθεσε ότι είχαν την ευκαιρία «να ανοίξουμε αυτά τα θέματα, ακούσαμε με μεγάλη προσοχή τις τοποθετήσεις, τις σκέψεις, την προσέγγιση του Νίκου Χριστοδουλίδη. Είχε την ευκαιρία να ακούσει και από εμάς κάποια θέματα πολιτικής που κρίνουμε ως προτεραιότητα. Νιώθω ότι μέσα από αυτή τη γόνιμη πρώτη συνάντηση, έχουν εξαχθεί σημαντικά συμπεράσματα σε ότι αφορά το επίπεδο των πολιτικών, αυτό όμως θα το εμβαθύνουμε και σε επόμενες μας συναντήσεις".

Από πλευράς του ο κ. Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και "κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να αναπτύξω το ιδεολογικοπολιτικό μου πλαίσιο όπως συζήτησα με την κοινωνία των πολιτών, αλλά και πώς μέσα από το πρόγραμμα μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας".

Ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ότι συζήτησαν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας, της Υγείας, Παιδείας, του Περιβάλλοντος, της Οικονομίας και το Κυπριακό. "Βλέπουμε πώς εκδηλώνεται η τουρκική προκλητικότητα και αν θέλετε είναι κι ένα μήνυμα για την ανάγκη μέσα από συλλογικές δράσεις, μέσα από συνεργασίες, να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις", είπε.

"Ο διάλογος, όπως πολύ ορθά έχει αναφέρει ο κ. Καρογιάν, θα συνεχιστεί τις αμέσως επόμενες μέρες, έτσι ώστε να εξαντλήσουμε τη συζήτηση και εις βάθος αλλά και επί όλων των θεμάτων, και αναλόγως της κατάληξης των συζητήσεων, όποια απόφαση ληφθεί, αντιλαμβάνεστε ότι είναι απόλυτα σεβαστή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΔΗΠΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις υποψηφιότητες στις Προεδρικές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ – Συνεργασία δήλωσε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών. Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να κρίνω αν σωστά ή λάθος το έχουν πράξει, είναι δικαίωμα τους. Εμείς συζητάμε θέματα πολιτικών».

Ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε στις ανεπιτυχείς προσπάθειες της ΔΗΠΑ-Συνεργασία για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής και πρόσθεσε: "Ακολούθως, μπήκαμε στο τρίτο σκέλος, που είναι να ανιχνεύσουμε και να αναζητήσουμε με ποιους θα μπορούσαμε να βρούμε κοινούς παρονομαστές, κοινά σημεία αναφοράς, που να είναι και ιδεολογικά πιο κοντά σε εμάς, αλλά και η ποιότητα των προτάσεων και των θέσεων να είναι τέτοιες που να μπορούν να γίνονται αποδεκτές και από εμάς".

"Με λίγα λόγια, εμείς είπαμε είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις, και βέβαια εκείνοι που θα μας πείσουν για την ποιότητα των πολιτικών, για την σοβαρότητα των θέσεων αλλά και του εφικτού αυτών των πολιτικών στη βάση ενός προγράμματος, με αυτούς θα συνεργαστούμε. Με μια προσθήκη: Να υπάρχει η όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινωνική ανταπόκριση, γιατί αν υπάρχει ευρύτερη κοινωνική αποδοχή, αυτό διευκολύνει και τις συνεργασίες και τις συνέργειες παρακάτω, για να φέρουμε στον τόπο αυτά που πραγματικά επιζητούμε", επεσήμανε.

Σχολιάζοντας παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν επιδιώκει να έχει τις απόψεις και τις θέσεις των κομμάτων, ο κ. Καρογιάν σημείωσε: «έχω την αίσθηση ότι είχε ευήκοον ους σε ότι αφορά προτάσεις, εισηγήσεις, και σε πολύ βάθος συζήτησης κάποιων πτυχών. Η αίσθηση που τουλάχιστον εγώ έχω αποκομίσει, είναι ότι τον ενδιαφέρει να έχει τις απόψεις και την γνώμη των πολιτικών κομμάτων. Από εκεί και πέρα, το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, το κάθε κόμμα θα τα αξιολογήσει, θα τα σταθμίσει και τη δεδομένη στιγμή –σε ότι αφορά εμάς- θα πάρει εκείνες τις αποφάσεις, που υπό τις περιστάσεις κρίνει ότι είναι καλύτερο για τον τόπο και το λαό μας. Χωρίς παρωπίδες, χωρίς ιδεοληψίες και χωρίς να επαναλαμβάνουμε λογικές που στο παρελθόν έχουν αποβεί επιζήμιες για την χώρα μας και για την κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση