ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκκληση για ενότητα και ομοψυχία από τον Υπουργό Άμυνας

Κάλεσε επίσης όλους να στηρίξουν τις προσπάθειες του Προέδρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ενότητα και η ομοψυχία είναι τα μόνα θεμέλια στα οποία μπορούμε να βασιστούμε, ώστε όλοι μαζί, να χτίσουμε το καλό της Κύπρου μας, σημειώνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση, η πολιτική ηγεσία του τόπου επικεντρώνει τις προσπάθειές της.

Κάλεσε επίσης όλους να στηρίξουν τις προσπάθειες του Προέδρου, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο μέλλον που μας αξίζει.

Ο ΥΠΑΜ είπε τον επικήδειο λόγο στην κηδεία των λειψάνων του Δεκανέα Κύπρου Ιωάννου, του οποίου η τύχη αγνοείτο μέχρι τον εντοπισμό των λειψάνων σε ομαδικό τάφο στην κατεχόμενη Λευκωσία το 2015 τα οποία και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα της θυσίας του κηδευθέντος, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι έκλεισε ο κύκλος της αβεβαιότητας, οριστικά και επίσημα και ο Κύπρος Ιωάννου επέστρεψε στην οικογένειά του, νεκρός, αλλά αθάνατος.

Ο ατρόμητος ήρωας Κύπρος Ιωάννου έπεσε μαχόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος, φρουρώντας Θερμοπύλες και υπερασπιζόμενος τις πατρογονικές μας εστίες, συνέχισε ο κ. Αγγελίδης προσθέτοντας ότι ο νεαρός λεβέντης, η λαμπρή αυτή νεανική μορφή θα φωτίζει για πάντα τις ψυχές μας, δείχνοντάς μας τον δρόμο της ευθύνης και του καθήκοντος.

Είπε ακόμα πως το χρέος μας είναι να τιμήσουμε την ιερή παρακαταθήκη του Κύπρου και όλων των παλληκαριών μας υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη και αγωνιζόμενοι για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως Κυβέρνηση, κατέληξε, δηλώνουμε ετοιμότητα να εμπλακούμε σε έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων προκειμένου να επιτύχουμε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, η οποία θα δημιουργεί τις συνθήκες για διαρκή σταθερότητα, χωρίς το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο νησί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X