ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκλεισε η υπόθεση «εξηγήσεων» Παρασκευά στον δικηγορικό σύλλογο

Ο γνωστός δικηγόρος είχε κληθεί στο πειθαρχικό μετά από tweet που έγραψε για την τέως υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έκλεισε την περασμένη Τρίτη η υπόθεση παραπομπής του γνωστού νομικού Μιχάλη Παρασκευά στο πειθαρχικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου, το οποίο τον καλούσε να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του.

Αιτία υπήρξε εμπρηστικό tweet που έγραψε εναντίον της τέως υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη το 2021, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές και ενόσω ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Οικολόγων. Ο ίδιος τότε είχε κατεβάσει την επίμαχη ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο επιστολή που του απέστειλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου έθετε ενδεχόμενο «ασυμβίβαστης διαγωγής προς το επάγγελμα». Πιο συγκεκριμένα η επιστολή κατέγραφε τα εξής: «Έχουν περιέλθει εις γνώση του Πειθαρχικού Συμβουλίου στοιχεία, στη βάση των οποίων είναι δυνατό να είσαστε ένοχος, επονείδιστου, δολίας ή ασυμβίβαστης διαγωγής προς το επάγγελμα ή/και ότι έχετε ενεργήσει ή συμπεριφερθεί κατά τρόπο που αντιβαίνει ή συγκρούεται με τις πρόνοιες των περί Δεοντολογίας των Δικηγόρων Κανονισμών. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενεργώντας αυτεπάγγελτα, ζητά τις απόψεις σας επί των πιο πάνω, εντός 10 ημερών. Σημειώνεται ότι δεν θα δοθεί δικαίωμα παράτασης και η απάντησή σας δύναται να θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα».

Βάσει ανάρτησης του νομικού, την περασμένη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έκλεισε υπέρ του η υπόθεση παραπομπής καθώς βάσει της νομολογίας του ευρωπαϊκού δικαστηρίου δικαιωμάτων δεν υπήρχε ζήτημα εξηγήσεων που θα έπρεπε να δώσει ενώπιον των οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Βάσει της νομολογίας του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, αναφέρεται, δεν υπήρχε ζήτημα εξηγήσεων.
Τα όργανα όμως του Δικηγορικού Συλλόγου ενήργησαν διαφορετικά και ο υπό αναφοράν αφαιρέθηκε από ψηφοδέλτιο.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση